Tetka Saveta

Stavite ovo na oval s hranom i MUVE ĆE BEŽATI GLAVOM BEZ OBZIRA! Konačno ćete na miru jesti u prirodi, ali i u kući!

Da li i vi ovog leta muku mučite sa muvama? Ako je vaš odgovor da, evo rešenja kako da se na najlakši način otarasite tih nezvanih gostiju.

23.07.2022 18:05

Stavite ovo na oval s hranom i MUVE ĆE BEŽATI GLAVOM BEZ OBZIRA! Konačno ćete na miru jesti u prirodi, ali i u kući!
Foto: Shutterstock

Leto je uveliko u toku, a poznato je da je u tom periodu godine najezda insekata najintenzivnija. Dok se oni koji žive u stanovima i pored reke i zelenila bor s upornim komarcima i muve umeju da zadaju glavobolju, naročito ako ste u dvorištu ili imate neko gazdinstvo i domaće životinje. 

Da ne pričamo o zarazi koju muve mogu da prenesu budući da ne biraju mesta koja "posećuju" te se mogu videti na kontejnerima i na mnogim drugim zagađenim mestima, a onda ulaze u stanove i lete oko hrane. 

Ukoliko vam je dosadilo da ih jurite po kući s muvalicom i čekate ih u zasedi, postoji jedostavnije rešenje da izađete na kraj sa neželjenim gostima.

Naime, TikTok je pun saveta i trikova kako sa nekim situacijama izaći na kraj na lakši i brži način, pa se tako našao i jedan za rešavanje problema muva. Sve što vam je potrebno da imate u kući jeste bosiljak. Većina domaćica tu začinsku biljku uzgaja na terasi ili u dvorištu, a upravo ona može da posluži da se na sjajan način otarasite upornih prenosilaca zaraza.

Kao što se vidi na snimku, dovoljno je da grančicu bosiljka stavite na sto pored hrane i sve muve će začas nestati. Mnoge domaćice tvrde da bosiljak rasteruje i druge insekte, poput komaraca, jer oni ne podnose miris te biljke. Dovoljno je zasaditi ga na terasi u saksiji i vaš dom će većina insekata zaobići u širokom luku.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)