Tetka Saveta

NARUČILA JE DIVNU HALJINU PREKO INTERNETA, ali ono što joj je stiglo ju je zgrozilo: Bukvalno umalo nisam povraćala! (FOTO)

Onlajn sajtovi sa polovnom garderobom uvek su mač sa dve oštrice, a u to se uverila i jedna devojka koja nije mogla da dočeka da joj stigne markirana elegantna haljina.

03.03.2023 18:01

NARUČILA JE DIVNU HALJINU PREKO INTERNETA, ali ono što joj je stiglo ju je zgrozilo: Bukvalno umalo nisam povraćala! (FOTO)
printscreen

Kupovina onlajn je uvek "mačka u džaku". Takvu garderobu ne možemo da probamo, pa se često dešava da nam veličina ne odgovara. Najčešće je u pitanju odeća lošijeg kvaliteta koja je kupljena na raznim kineskim sajtovima, a podrazumeva se da kineske veličine ne odgovaraju i standardnim. Takođe, prodavači često pod "univerzalnom veličinom" podrazumevaju isključivo S i u pojedinim slučajevima M, dok u opisu piše "sve od S do L", naravno uključujući i L. Materijali su takođe diskutabilni, a pod parolom "koliko para, toliko muzike", podrazumeva se da za nešto što je prilično jeftino ne možete da očekujete preteran kvalitet.

Sajtovi sa polovnom garderobom, koja nije ni oprana niti odložena u butik, već je isključivo u privatnom vlasništvu, tek su posebna stvar. Tu em kupujete odevni predmet koji je već nošen, em niste sigurni da li vam uopšte i po pitanju veličine odgovara. Jedna korisnica TikToka se i sama uverila da takvi sajtovi nisu najbolje rešenje. Naime, ona je poručila simpatičnu roze haljinu neobičnog kroja, ali ono što je dobila bilo je ravno užasu. 

Haljina je dekoltirana, sečena u predelu struka, a potom u naborima doseže do kolena. Boja je prljavo roze, veličina je naznačena i na etiketi, a u opisu haljine pisalo je da je "stanje savršeno, bez ikakvih oštećenja". Devojka čiji korisnički nalog glasi emmawhiteley._ jedva je čekala da joj svečana haljina koju je kupila po izuzetno povoljnoj ceni stigne, a taj dan je najzad i usledio. Pošto je izvadila haljinu, na prvi pogled se oduševila bojom i brendom same kreacije koja jeste ona koju je želela. Taman kada je želela da svoje oduševljenje podeli sa prijateljicama, pokušala je da obuče haljinu, ali je onda ugledala ogromnu fleku koja se nalazila u predelu zadnjeg dela haljine. Fleka je bila velika i vidna, a izgledalo je kao da ju je pegla izgorela. U još gorem slučaju, nalikovala je fleki od krvi. 

- Evo šta dobijete kada kupujete na sajtovima koji se bave prodajom polovne garderobe. Pogledajte ovu ogromnu fleku koja je ko zna od čega! Ne mogu da verujem da je žena od koje sam je kupila nije čak ni oprala. Bukvalno umano nisam povraćala - glasilo je u opisu, a preneo San.

Usledili su mnogobrojni komentari

- Stravično je šta sve ljudi neće pokušati da uvale pod izgovorom da je "bez oštećenja, kao novo" -

- Isto se i meni desilo, otad ne kupujem na sajtovima gde se prodaje polovna garderoba -

- Ko zna ko je to nosio pre, ne smem ni da pomislim -

- Ja sam jednom kupila haljinu koja je toliko smrdela da sam je pravo bacila u đubre, nisam se ni trudila da pokušam da je operem, bukvalno mi se povraćalo -

- Ta fleka je odvratna i prevelika, ne verujem da će ti vratiti novac, pa ti je jedini savet da je baciš, i ko zna od čega je fleka, svašta mi pada napamet! -

- Šteta, haljina je zaista bila lepa - ređale su se reakcije. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)