Tetka Saveta

KAKO UKLONITI OŠTEĆENJA SA OBUĆE: Uz samo jedan sastojak koji svakodnevno koristimo vratite cipelama stari sjaj (VIDEO)

Jednostavno rešenje bez odlaska kod obućara.

28.01.2023 15:57

KAKO UKLONITI OŠTEĆENJA SA OBUĆE: Uz samo jedan sastojak koji svakodnevno koristimo vratite cipelama stari sjaj (VIDEO)
Pixabay.com

Koliko god pazili na našu obuću, naočito kada je nosimo duže vreme, neizbežno je da se ona pohaba, izgrebe, pocepa. To može prilično da naruži izgled cipela. Pre nego što odlučite da ih bacite pokušajte da sanirate štetu. 

Oni koji su bili voljni da eksperimentišu i pronađu alternativne načine kako da vrate stari sjaj svojoj obući podelili su sa drugima svoje saznanje. Jedna korisnica Tiktoka je pokazala da izgrebanu obuću možemo sanirati i sačuvati barem još neko vreme, otkrivši da je za to potrebno nešto što svi imamo u kupatilu i koristimo svakodnevno.

Foto: Shutterstock

Najlakše se rešimo izgrebane ili iznšene obuće iako za to postoje rešenja

 

Reč je o pasti za zube, što je tiktokerka demonstrirala u svojoj objavi i tako oduševila korisnike mreže. Saniranje ogrebotina nije kompleksan proces i ne zahteva vreme. Devojka na snimku pokazala je kako utrljava pastu za zube na mesto gde su ogrebotine i područja koja su iznošena i pohabana, zatim obrisala pastu krpom a njene čizme su bile kao da ih je tek kupila. 

- Šta? Uradiću ovo!-

- Volela bih da sam ovo znala pre deset godina, hvala na podeljenom saznanju.-

- Nikada nisam ovo videla! -

- Zašto mi niko nije rekao....bacila sam cipele pre dve godine i više ne mogu naći takve - komentarisali su korisnici tiktoka ispod ovog snimka.

 

@jordanicolebird

if y’all didn’t know already toothpaste gets them scuffs off the docs real nice ♬ original sound - James

 

Ljudi su bili šokirani ovim saznanjem raspitujući se da li to funkcioniše na svim vrstama obuće odnosno materijala od kojeg su izrađene, međutim, nisu dobili odgovor. 

Neki su rekli kako pasta jeste efikasna ali samo za površinske ogrebotine i nešto što ne zahteva temeljno saniranje, dok bi za dublje ogrebotine bilo potrebno da cipele odnesemo kod obućara.

Pasta se utrljava kružnim laganim pokretima a osim prstiju možete je naneti i vlažnom krpom. Svakako je odlično rešenje za one manje "prepravke". Barem ćete uštedeti još neko vreme i uštedeti novac. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)