Kisela pavlaka jedan je od omiljenih namaza ali i dodatak jelima. U poslednje vreme, sve češće se koristi i u kolačima. Ukoliko ste i vi ljubitelj ovog sve popularnijeg mlečnog proizvoda, sada ga možete napraviti i sami kod kuće.
Uz to, imaćete zdravu namirnicu bez dodatih konzervansa, a za domaću kiselu pavlaku potreba su vam samo tri sastojka.
Srećna republika vam donosi recept u kojem ćete uživati.
Sastojci:
- 1/4 šolje punomasnog mleka
- 1 kašičicu alkoholnog sirćeta
- 1 šolju slatke pavlake
Priprema:
Umutite mleko i sirće u jednoj posudi i ostavite da odstoji 10 minuta. U staklenu teglu sipajte slatku pavlaku, dodajte mešavinu mleka i sirćeta pa sve dobro izmešajte. Prekrijte teglu kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 24 sata kako bi došlo do fermentacije a smesa se zgusnula. Nakon ovog vremena kiselu pavlaku možete koristiti na uobičajen način.
Komentari (0)