Tetka Saveta

NAPRAVITE SAMI DOMAĆU KISELU PAVLAKU: Omiljeni dodatak jelima od samo 3 sastojka! (FOTO)

Postupak je vrlo jednostavan a ukus domaće pavlake ne razlikuje se od one kupljene u prodavnici.

22.01.2023 15:31

NAPRAVITE SAMI DOMAĆU KISELU PAVLAKU:  Omiljeni dodatak jelima od samo 3 sastojka! (FOTO)
Shutterstock

Kisela pavlaka jedan je od omiljenih namaza ali i dodatak jelima. U poslednje vreme, sve češće se koristi i u kolačima. Ukoliko ste i vi ljubitelj ovog sve popularnijeg mlečnog proizvoda, sada ga možete napraviti i sami kod kuće.

Uz to, imaćete zdravu namirnicu bez dodatih konzervansa, a za domaću kiselu pavlaku potreba su vam samo tri sastojka.  

Srećna republika vam donosi recept u kojem ćete uživati.

Sastojci:

  • 1/4 šolje punomasnog mleka
  • 1 kašičicu alkoholnog sirćeta
  • 1 šolju slatke pavlake

Priprema:

Umutite mleko i sirće u jednoj posudi i ostavite da odstoji 10 minuta. U staklenu teglu sipajte slatku pavlaku, dodajte mešavinu mleka i sirćeta pa sve dobro izmešajte. Prekrijte teglu kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 24 sata kako bi došlo do fermentacije a smesa se zgusnula. Nakon ovog vremena kiselu pavlaku možete koristiti na uobičajen način.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)