Tetka Saveta

GENIJALAN TRIK ZA OŠTRENJE MAKAZA: Potreban je samo jedan predmet koji svi imamo u kuhinji! (VIDEO)

Jednostavni trikovi koji olakšavaju brigu o domaćinstvu.

23.01.2023 15:02

GENIJALAN TRIK ZA OŠTRENJE MAKAZA: Potreban je samo jedan predmet koji svi imamo u kuhinji! (VIDEO)
Shutterstock

Makaze koristimo gotovo svakodnevno za obavljanje raznoraznih aktivnosti u domaćinstvu. Zaista je frustrirajuće kada one ne rade kako treba zbog istupljenog sečiva, a to se uglavnom dešava kada nam je neophodno da nešto brzo isečemo.

Ipak, malo ko od nas će se uputiti u grad kod oštrača ne bi li ih naoštrio. Neko pronalazi rešenje u oštrenju noževima ili nekim drugim metalnim i oštrim predmetom. Treba naglasiti da je nebezbedno to raditi ukoliko niste vešti u rukovođenu sečivom, pa je bolje da u tom slučaju isprobamo neke alternativne i lakše načine.

 Jedna tiktokerka je našla rešenje za brzo oštrenje makaza uz pomoć jedne stvari koju svi imamo u kuhinji. U pitanju je aluminijumska folija. Sve što je neophodno jeste da komad te folije, oblika većeg kvadrata, isavijamo na nekoliko slojeva kako bismo dobili manje površine, a najbolje je to učiniti savijanjem na pola, pa na četvrtinu.

 

 

Tako dobijena folija se treba seći od početka do kraja na tanke trakice i tako se zapravo makaze oštre. 

Iako deluje nemoguće Ljiljana Matić, tiktokerka koja je objavila ovaj video, sa tim rešenjem tvrdi da je trik efikasan i da deluje. 

Pored ovog ona je pokazala kako najbrže očistiti tepih bez dubinskog pranja. Sve što je potrebno jeste kapsula za pranje veša koju treba ubaciti u činiju ispunjenu vodom. Zatim krpom obložiti manji poklopac koji ćete umočiti u posudu i njime ćete tretirati tepih, koji će biti kao nov.

 

@_zivot_sa_stefanom_ Ovo je moja nedeljna rutina čišćenja tepiha 🪣🧽🚿 Ko ce ovo probati? #fly #trikandtips #trikovi #momlif #viral #viralvideo #ciscenje #spremanjestana ♬ BOOM - Tiesto

 

I još jedan trik koji je oduševio mnoge domaćice a za koji verovatno većina zna, međutim, nije na odmet podsetiti, jeste kako očistiti zagoreli tiganj. Proces koji je ona pokazala doveo je do uglancanog tiganja koji izgleda bolje nego kad je bio kupljen. Ljiljana je na tiganj sipala so, sodu bikarbonu, deterdžent, prekrila je to toalet papirom a preko njega sipala sirće. Nakon toga su sva prljavština i zagoreli ostaci hrane izašli na površinu koju je uklonila toalet papirom.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Martina

27.04.2023 01:45

Ceo svoj dugi zivot ostrim makaze tako da prerezem smirgl papir. To pranje tepiha tabletom za sudje mozda uspeva ali ne rece kako se ispira. Dete puze i igra se po tepihu, tu su i kucni ljubimci. Ta man'te