Svi koji su se makar jednom u životu zatekli u kuhinji u kojoj je sudopera bila krcata sudovima, znaju da i samo pogled na nju može da stvori neprijatnost, a domaćicama čak i glavobolju. A ono što čitavu stvar u vezi sa higijenom kuhinje čini još težom jeste činjenica da kada ste se rešili sudova od jednog obroka, eto stižu drugi i tako ukrug. Imate osećaj kao da nikada ne možete da ih se rešite, čak i ako imate sudo-mašinu jer je nju neophodno napuniti do kraja, a zatim i isprazniti i ponovo popuniti.
Naravno, lepo ručavanje i porodični obroci trebalo bi da budu redovni i podrazumevajući, međutim, situacije nekada zahtevaju od nas da jedemo s nogu zbog žurbe i obaveza. Upravo je u takvim situacijama teško pronaći način kako da zaobiđemo prljanje tanjira i punjenje sudopere, budući da nemamo dovoljno vremena i za serviranje i za kasnije čišćenje.
Ipak, čini se da postoji način ako je verovati jednom korisniku TikToka, koji je pored mnogih praktičnih trikova na toj mreži objavio i snimak na kom je prikazano kako da se sudovi nikad ne zaprljaju. On navodi da je u pitanju jedan nestvarno lagan trik i da je sve što nam je potrebno jedna obična providna folija.
Njome se, naime, može obložiti tanjir u koji se zatim sipa jelo, a nakon što se obrok završi, ostaci se lepo sakupe pomoću folije i zajedno sa njom se bace. To, naravno, ne može da važi za supe i sva ostala čorbasta jela, ali za sve ostalo da, tvrdi Tiktoker.
Korisnici mreže nisu krili oduševljenje prikazanom idejom.
- Čovek živi u 2030. godini -
- Bravo, legendo! -
- Ti si fakultet, brate -
- Ja kad se udam -
- Hahaha tooo - oduševljeno su komentarisali pratioci.
I dok su mnogi u tome videli sjajan praktični savet, neki su se požalili kako na taj način ne mogu da jedu pasulj, supu i druga čorbasta jela. Bilo je i onih koji su naveli da im je praktičnije da operu posuđe da umotavaju iskorišćenu foliju, a neki su išli u detalje i komentarisali kako je plastika kancerogena i da je treba izbegavati.
Iako je bilo i oduševljenih žena, muškarci su se najviše obradovali ideji.
Komentari (0)