Tetka Saveta

KONAČNO JE OTKRIVENO ČEMU SLUŽI RUPA NA SREDINI CEVI ZA USISIVAČ! Ovo će vam prepoloviti vreme čišćenja! (VIDEO)

Da li vam se dešavalo da ne možete dovoljno dobro da očistite tepihe jer se stalno pomeraju kad papučicom usisivača prelazite preko njih? Sada će tome doći kraj.

22.11.2022 10:01

KONAČNO JE OTKRIVENO ČEMU SLUŽI RUPA NA SREDINI CEVI ZA USISIVAČ! Ovo će vam prepoloviti vreme čišćenja! (VIDEO)
shutterstock.com

Lep i čist dom je cilj svakog od nas, a u tome nam, između ostalog, pomaže usisivač koji je odličan u sakupljanju prašine i prljavštine i praktično odrađuje pola posla u kući. Na tržištu su se pojavili razni aparati tog tipa, koji su u međuvremenu usavršeni tako da praktično mogu i samostalno da odrade posao čišćenja, dok domaćica ne ulaže nikakav napor. Međutim, mnogi od nas imaju i dalje klasičan usisivač koji radi po starom principu, ali čije fukcionisanje, verovali ili ne, mnogi ne mogu u potpunosti da odgonetnu.

Naime, verovatno vam se dešavalo da dok čistite svoj dom mučite muku sa usisavanjem tepiha koji se pomeraju tokom kretanja papučice preko njih. Sve ste probali - da ih dobro podglavite, zadržavate nogom ili laganije prelazite preko dlačica, ali oni se i dalje "kreću", a uz to i ne uspete da da dobro uklonite nečistoću. Koliko god pokušavali da pronađete tehniku kako da posao odradite do kraja, to vas može blokirati i dovesti do granice strpljenja, pa na kraju možda i odustajete od čišćenja.

Ipak, za sve postoji rešenje. Verovali ili ne, dugme koje se nalazi na sredini creva, najčešće je od plastike i povlači se napred-nazad, i  te kako ima funkciju, osim da vas nervira kada se otvori i vazduh počne da struji kroz njega. Ono, naime, zaustavlja vašu "borbu" s tepihom jer je u pitanju regulator jačine usisivača koji podešava snagu usisavanje i omogućava da posao odradite lakše.

Snimak kojim se objašnjava na koji način se maleni prekidač koristi osvanuo je na TikToku, gde su mnogi doživeli oduševljenje. 

- Šta? - 

- Jao! Hvala ti sestro slatka! -

- Nismo znali -

- Nisam imao blage veze, ja se sa time igram kad usisavam -

- Daaa... jel moguće da vas ima toliko da niste znali? - komentarisali su korisnici mreže, očigledno u neverici zbog onoga što vide. 

I dok su neki tvrdili kako odavno znaju za tu metodu, drugi su komentarisali da je u pitanju pravo otkriće za njih. Nekima je bilo nejasno da li prašina izlazi kroz taj otvor kada se promeni program usisavanja, a drugi su komentarisali da usisivač radi slabije na taj način, te da bi radije držali nogom tepih kako bi posao odradili kako treba. Bilo je i onih koji su naveli kako taj princip sjajno funkcioniše, te da na taj način koriste ususivač odavno.

Na kraju, možda je sve i do kvaliteta usisivača i načina na koji će on odraditi posao ukoliko koristite pomenuto dugme

BONUS VIDEO:

Komentari (0)