Tetka Saveta

SAMI NAPRAVITE SMESU ZA ČIŠĆENJE SLAVINA, naprskajte je, sačekajte i samo prebrišite! Uz sodu bikarbonu dovoljan je samo još jedan sastojak!

Za magične moći sode bikarbone u održavanju higijene u domaćinstvu odavno se zna, međutim, ovaj recept je nešto što ste možda propustili, a želite da vaše slavine zablistaju.

26.11.2022 10:01

SAMI NAPRAVITE SMESU ZA ČIŠĆENJE SLAVINA, naprskajte je, sačekajte i samo prebrišite! Uz sodu bikarbonu dovoljan je samo još jedan sastojak!
Foto: Shutterstock

Možete sate i sate provoditi čisteći kupatilo ili kuhinju i trošeći gomilu skupih sredstava kako bi te prostorije izgledale besprekorno, ali i te kako vam se može desiti da pojedini delovi vašeg enterijera ne zablistaju onako kako ste očekivali. I to se posebno odnosi na slavine. Koliko god ih brisali i glancali, one stvarno znaju da deluju zapušteno i uprljano, pre svega zbog kamenca, koji, pritom, izgleda veoma ružno i odaje sliku kao da ništa niste radili.

Da biste očistili slavine tako da one blistaju poput onih sa reklama, dovoljan vam je samo jedan sastojak iz kuhinje i to onaj koji često koristimo u ishrani. Magične moći sode-bikarbone svi znaju, međutim, čini se da je ona delotvorna na sve što možda niste ni pomislili da može da očisti. U kombinaciji sa deterdžentom za posuđe, taj sastojak čini čuda i vaše slavine čisti tako da izgledaju kao da ste ih tek nedavno postavili.

Dovoljno je pomešati malo deterdženta sa sodom bikarbonom i tom smesom protrljati sudoperu i slavine kako bi ih očistili. To, naravno, možete primeniti i na ostatak kupatila, i uraditi isto sa svim metalnim površinama, kao i elementima gde se kamenac može zadržati.

@storyofines Polako se upoznajem sa blagodetima sode bikarbone 🥰Šta vi još čistite sa njom?👇#sodabikarbona#glancanje#sjaj#ciscenjekuhinje#trikovi#kuhinja ♬ original sound - Mama iz Majamija ☀️

To, inače, nije jedino rešenje da vaš dom blista, ali je sigurno praktično i jednostavno rešenje da na trenutakn zaboravite na hemikalije i abrazivna sredstva čiji se ostaci mogu zadržati na površinama i doći u dodir sa hranom koju eventualno perete u sudoperi.

Taj sjajan trik je podelila Tiktokerka koja objavljuje sadržaj na nalogu Mama iz Majamija. Ona je naglasila kako je otkrila blagodeti sode bikarbone i u još jednom videu podelila kako kašiku sode-bikarbone koristi u kombinaciji sa 3-4 kašike sirćeta da bi temeljno očistila voće koje se običnom vodom često ne može ni oprati jer je puno pesticida. U videu je pokazala šta sve ta dva sastojka očiste sa voća. 

Jedan od interesantnijih trikova koji je ona podelila sa pratiocima jeste da je za sjajan escajg dovoljna aluminijumska folija koju je zgužvala u lopticu i ubacila u mašinu za pranje suđa. Sve što vam preostaje, kako ona kaže, jeste da uživate u sjaju svog pribora za jelo.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)