Slatkiši

TAJNA NAJBOLJIH UŠTIPAKA: Možda nikada ne biste rekli, ali uz jedan sastojak postaju mekani kao duša!

Ukoliko vam se jede nešto slatko, izaberite prilog po želji, a Srećna Republika donosi vam recept za najukusnije uštipke.

15.09.2022 08:00

TAJNA NAJBOLJIH UŠTIPAKA: Možda nikada ne biste rekli, ali uz jedan sastojak postaju mekani kao duša!
Privatna arhiva

Posebno jelo koje su skoro svima nama spremale naše bake, uštipci, mnogima su i danas omiljeni slatkiš. Možemo ih jesti uz krem, džem ili jednostavno prah šećer, a Srećna Republika vam otkriva najjednostavniji recept za njihovu pripremu. Pritom, tajni sastojak koji smo im mi dodali jeste jogurt koje će vašim omiljenim testastim zalogajima dati besprekoran ukus.  

Sastojci:

  • čaša od jogurta mlake vode
  • pola čaše ulja
  • 2 jaja
  • kašičica vršna šećera
  • kašičica ravna soli
  • kesica suvog kvasca
  • kesica praška za pecivo
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 4 vršne čaše od jogurta brašna
  • čaša jogurta
  • ulje za prženje

Priprema:

Čašu mlake vode sipajte u plastičnu činiju, pa dodajte šećer, so, kesicu kvasca i kiselo mleko, pa pomešajte kašikom da se kvasac istopi. U smesu dodajte 2 jaja, prašak za pecivo, vanilin šećer, pola čaše ulja, pa promešajte viljuškom kako bi se razbila jaja. Zatim sipajte brašno, pa polako mešajte kašikom. Sve sastojke pomešajte i preko činije stavite kesu. Pokrijte je i krpom kako bi ono još bolje naraslo za oko sat vremena. Kada nadođe testo trebalo bi da bude skoro puna vangla.

Ulje sipajte u tiganj, pa kašikom vadite testo i spuštajte ga u njega. Ne zaboravite da ga neprestano prelivate i okrećete. Pržiti na srednjoj temperaturi. Uštipke, kada porumene, vadite na tanjir preko koga ste prethodno stavili ubrus. Dobićete oko 20 uštipaka. Ostaviti da malo odstoje i poslužite ih uz prilog po želji.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)