Slatkiši

RECEPT za sladokusce: Domaća štrudla sa džemom od šljiva

Da li ste skoro pravili štrudle i da li ste probali domaći recept sa pekmezom od šljiva?

15.06.2022 08:00

RECEPT za sladokusce: Domaća štrudla sa džemom od šljiva
Zorica Dimovski

Ukoliko niste, sjajna ideja za ukućane koji će se obradovati mirišljavim i mekanim domaćim štrudlama, je pred vama. Možete ih napraviti i na nekom odmoru, zašto da ne?

Sastojci:

  • 100 g šećera
  • 1dl ulja
  • 500 ml mleka
  • 2 žumanca
  • kockica kvasca
  • kg brašna

Zorica Dimovski

Štrudle će i nakon nekoliko dana ostati mekane i sveže

Priprema:

U posudu sipati brašno, šećer, kvasac, ulje i ostatak sastojaka. Testo zamesiti i ostaviti da dovoljno naraste, pa podeliti ga na 4 loptice. Svaku lopticu razviti u pravougaonik i filovati sa pekmezom od šljiva. Formirane štrudle ostaviti pola sata u plehu da narastu, pa premazati belancem i peći na 200 C oko 25 min .

Štrudle su mekane i posle par dana ako ih ostavite u kutiji.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)