Ako ste ljubitelj čokolade i volite deserte koji se tope u ustima, brauni sa sladoledom će vas osvojiti već pri prvom zalogaju. Spoj toplog, mekanog čokoladnog kolača i hladnog, kremastog sladoleda stvara pravu eksploziju ukusa kojoj je teško odoleti. Bilo da pravite ovu poslasticu za posebnu priliku ili želite da sebi ulepšate dan, ovaj recept je uvek pun pogodak. Priprema je jednostavna, a rezultat – apsolutno božanstven!
Sastojci:
- 200 g seckane tamne čokolade 70% kakaa
- 250 g maslaca
- 260 g smeđeg šećera
- 4 jaja
- 35 g kakao praha
- 185 g brašna
- ½ kašika praška za pecivo
- 100 g seckane tamne čokolade za dodavanje u smesu
- 100 g seckanih badema (po želji)
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 °C i pripremite kalup tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje. Otopite čokoladu i maslac na pari, uz povremeno mešanje dok se ne sjedine u glatku smesu.
U velikoj posudi penasto umutite jaja i šećer, zatim dodajte otopljenu čokoladu sa maslacem i lagano promešajte. U drugoj posudi pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa tu mešavinu dodajte u čokoladnu smesu i sjedinite sve zajedno.
Na kraju umešajte komadiće tamne čokolade i seckane bademe, pa sipajte smesu u pripremljeni kalup. Pecite 50 minuta, a zatim izvadite i ostavite da se potpuno ohladi.
Isecite na kocke, servirajte uz kuglu sladoleda i prelijte otopljenom čokoladom za potpuni užitak!
Uživajte!
Komentari (0)