Čupavci su jedan od onih kolača koji vraćaju u detinjstvo i mirišu na domaće poslastice spremljene s ljubavlju. Ovi kolači, prepoznatljivi po sočnom biskvitu obloženom čokoladnim prelivom i kokosovim brašnom, savršena je kombinacija ukusa i tekstura. Jednostavni su za pripremu, a njihov bogat i kremast ukus čini ih omiljenima na svim trpezama.
Sastojci:
Biskvit:
- 5 jaja
- 15 kašika šećera
- 15 kašika ulja
- 15 kašika mleka
- kašičica praška za pecivo
- 15 kašika brašna
Čokoladni fil:
- 220 g margarina
- 100 g šećera
- 1,5 dl mleka
- 150 g crne čokolade
Za posipanje:
- 150 g kokosovog brašna
Priprema:
Rernu uključiti na 220°C. Tepsiju podmazati uljem i pobrašniti. Mikserom umutiti jaja, prvo belanca sa šećerom dok ne postanu penasta, zatim dodati žumanca, ulje i mleko. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa masu lagano umutiti ručno.
Sipati smesu u tepsiju i peći 15 minuta, zatim smanjiti temperaturu na 200°C i peći još oko 10 minuta, dok ivice ne počnu da se blago smežuraju.
Dok se biskvit peče, pripremiti čokoladni fil. U šerpi otopiti margarin, dodati šećer, mleko i čokoladu, pa sve lagano zagrevati dok se ne sjedini. Još topao biskvit iseći na kocke, svaku kocku umakati u topao čokoladni preliv, a zatim uvaljati u kokosovo brašno.
Ostavite čupavce da se stegnu i upiju sve ukuse, a zatim uživajte u ovoj neodoljivoj poslastici.
Komentari (0)