Slatkiši

POSNA KREM TORTA GOTOVA ZA 15 MINUTA: Savršen spoj kremastog nadeva, hrskavih slojeva i bogatog ukusa oraha i čokolade!

Poslastica bez mleka i jaja oduševiće čak i one koji ovih dana jedu mrsnu hranu.

07.03.2025 08:01

POSNA KREM TORTA GOTOVA ZA 15 MINUTA: Savršen spoj kremastog nadeva, hrskavih slojeva i bogatog ukusa oraha i čokolade!
Zoonar/Anton Dobrea, Zoonar GmbH / Alamy / Profimedia

Posna krem torta bez mleka i jaja pravi je užitak za sve ljubitelje slatkiša koji žele da uživaju u ukusnom i laganom desertu bez upotrebe sastojaka životinjskog porekla. Ovaj savršen spoj kremastog nadeva, hrskavih slojeva i bogatog ukusa oraha i čokolade čini je idealnim izborom za posne obroke, prazničnu trpezu ili proslave.

Recept je jednostavan, brz i pristupačan, a rezultat je torta koja će oduševiti i one koji prate posni način ishrane.

Sa samo nekoliko sastojaka, dobićete savršen desert koji se topi u ustima i pruža pravo čudo ukusa! Iako je posna, ova krem torta je prava poslastica koja se neće zaobići ni na trpezi u vreme posta, a ni na svakodnevnim uživanjima.

Sastojci:

Za krem:

  • 160g pudinga sa ukusom vanile
  • 10 kašika šećera
  • 1 l vode
  • Ekstrakt vanile
  • 250g margarina
  • 200g šećera u prahu
  • 3 kesice posnog šlaga (150g)
  • 300ml gazirane vode
  • 200g mlevenih oraha
  • 100-200g rendane kakao krem table

Za donji sloj:

  • 300g mlevenog keksa
  • 100g margarina
  • 100ml soka (po želji, narandžasti ili neki drugi voćni)

Priprema:

Priprema donjeg sloja: U velikoj posudi pomešajte mleveni keks, margarin i sok. Dobro promešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Smestite je u dno kalupa i ravnomerno rasporedite, pritiskajući da se stvori čvrst sloj.

Priprema krema: U šerpi pomešajte puding, šećer, ekstrakt vanile i vodu. Kuvajte na srednjoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Dok se puding hladi, penasto umutite margarin i šećer u prahu, a zatim dodajte ohlađeni puding i dobro sjedinite. Dodajte mlevene orahe, gaziranu vodu i rendanu čokoladu, i sve dobro promešajte.

Sastavljanje torte: Na pripremljeni donji sloj od keksa ravnomerno nanesite kremu. Ostavite tortu da se ohladi, a zatim je stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne.

Dekoracija: Po želji, tortu možete dekorisati šlagom, mlevenim orasima ili rendanom čokoladom.

Uživajte! 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)