U poslednje vreme, kulinarski svet je doživeo pravi bum sa novim trendom – palačinke iz rerne. Ovaj način pripreme postao je popularan među domaćicama koje traže brza i jednostavna rešenja u kuhinji. Palačinke iz rerne ne samo da štede vreme, već omogućavaju da se pripreme u većim količinama, što ih čini idealnim rešenjem za porodične obroke ili okupljanja.
U poređenju sa klasičnim palačinkama koje se prže na tiganju, kad se peku u rerni sve se odjednom ispeku čime se skraćuje vreme koje domaćice provode u kuhinji. Ovaj proces je posebno koristan kada su u pitanju veće porcije, pa umesto da cupkate pored šporeta dva sata kako biste ih ispekli, sve će biti gotovo za 20 minuta!
Srećna Republika vam donosi ovaj izuzetno traženi recept za palačinke iz rerne.
Sastojci:
- 2 jaja
- 400 ml mleka
- 160 g brašna
- 3 kašike šećera (ili malo više po ukusu)
- 3 kašike ulja
- prstohvat soli
Priprema:
Sipajte sastojke u činiju - prvo dodajte jaja, a onda ih ručnom mutlicom umutite sa mlekom. Potom dodajte brašno malo po malo i sve sjedinjujte. Zatim, kada ste sjedinili ta tri sastojka onda dodajte šećer i prstohvat soli. Sjedinite ponovo sve zajedno. Dobro umutite smesu koju ste napravili, a upalite rernu da se greje na 200 stepeni dok mutite.
Na kraju dodajte ulje i ponovo sjedinite smesu da postane kompaktna. Kada je smesa pripremljena izlijte je u pleh i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada je testo gotovo izvadite ga iz rerne i isecite palačinke, a onda filujte ih po želji.
Obično su omiljeni namazi krem i džem, a vi možete filovati po ukusu. Uživajte!
Komentari (0)