Slatkiši

KOLAČ SA VIŠNJAMA: Recept koji morate da zapišete - sočan biskvit, a nadev čokolada

Neodoljiv!

03.08.2024 06:01

KOLAČ SA VIŠNJAMA: Recept koji morate da zapišete  - sočan biskvit, a nadev čokolada
youtube/printscreen/Emily's Kitchen

Kolač sa višnjama i pudingom od čokolade osvežiće vam dan, a u receptu ćete uživati. U nastavku pogledajte recept za ovo osveženje.

Sastojci:
 

  • 5 jaja
  • 10 kašika šećera
  • kesica vanilinog šećera
  • 5 kašika brašna
  • 6 g praška za pecivo
  • 500 ml vode
  • 300 g višanja
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 50 ml mleka
  • 2 dl slatke pavlake
  • 1 kašičica nes kafe

Priprema:

Umutite jaja sa pet kašika šećera mikserom. Mutite dok ne postane penasto, a onda dodajte kesicu vanilinog šećera. Mutite mikserom dok smesa ne postane ujednačena i gusta. U smesu nakon mućenja prosejte pet kašika brašna zajedno sa praškom za pecivo. Mutite ponovo sve mikserom.

youtube/printscreen/Emily's Kitchen

Recept za kolač sa višnjama

Smesu prespite u kalup koji je obložen papirom za pečenje 32x22 cm. Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Vodu sipajte u šerpu i dodajte pet kašika šećera. Kada krene da vri dodajte zaleđene višnje u to i mešajte sve vreme.

U 100 ml vode razmutite dve kesice pudinga od vanile. Dok kuvate višnje i kada su se raskuvale i razdvojile, dodajte puding od čokolade. Ulijte i mešajte dok se smesa ne zgusne, pa tek onda skinite sa ringle.

Da li je biskvit ispečen proverite čačkalicom. Izbockajte testo pa prelijte toplim mlekom. Prelijte pudingom i višnjama pa ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.

U malo mleka razmutite jednu kašičicu nes kafe. To dodajte slatkoj pavlaci, pa umutite sve zajedno mikserom. Preliv je spreman kada je smesa čvrsta. Time premažite dobro ohlađen kolač. Zagladite slatku pavlaku. Ostavite da se ohladi u frižideru oko dva sata, a nakon toga služite.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)