Torta od sira i jagoda koja se ne peče idealan je desert za toplije dane i sezonu omiljenih crvenih plodova. Umesto biskvita, koristi se keks, a umesto kuvanog krema, jednostavan krem od sira i jagoda. Spojite dve komponente, tortu dobro ohladite i oduševite svakoga ko je proba. Jednostavna i brzo gotova torta od sira i jagoda pravi se za samo 35 minuta pripreme i 5 minuta kuvanja.
Sastojci:
- 250 g keksa
- 125 g maslaca
- 500 g krem sira (ili svežeg kravljeg sira)
- 250 ml slatke pavlake za šlag
- 100 g šećera u prahu
- kašičica limunove kore
- kašika ekstrakta vanile
- 500 g jagoda
Priprema:
Priprema podloge:
Usitnite keks i pomešajte ga sa rastopljenim maslacem. Utisnite smesu u kalup za torte prečnika oko 24 cm i stavite u frižider da se stegne dok pripremate krem.
Priprema krema:
Izmiksajte krem sir (ili prethodno oceđeni sveži kravlji sir) sa šećerom u prahu, limunovom korom i ekstraktom vanile dok ne postane glatko. U drugoj posudi izmiksajte pavlaku za šlag dok ne postane čvrsta, pa je dodajte prethodno napravljenom kremu i nastavite da miksate dok smesa ne postane homogena.
Dodavanje jagoda:
Naseckajte jagode na manje komade ili ih usitnite u pire i lagano umešajte u krem.
Sastavljanje torte:
Ravnomerno razmažite krem po podlozi od keksa i ukrasite preostalim jagodama. Stavite tortu u frižider na najmanje sat vremena, idealno preko noći, kako bi se dobro stegnula.
Komentari (0)