Slatkiši

TORTA OD SIRA I JAGODA: Bez pečenja, gotova za tren, a uspeva i početnicima

Idealna poslastica za letnje dane!

27.05.2024 06:01

TORTA OD SIRA I JAGODA: Bez pečenja, gotova za tren, a uspeva i početnicima
Shutterstock

Torta od sira i jagoda koja se ne peče idealan je desert za toplije dane i sezonu omiljenih crvenih plodova. Umesto biskvita, koristi se keks, a umesto kuvanog krema, jednostavan krem od sira i jagoda. Spojite dve komponente, tortu dobro ohladite i oduševite svakoga ko je proba. Jednostavna i brzo gotova torta od sira i jagoda pravi se za samo 35 minuta pripreme i 5 minuta kuvanja.

Sastojci:

  • 250 g keksa
  • 125 g maslaca
  • 500 g krem sira (ili svežeg kravljeg sira)
  • 250 ml slatke pavlake za šlag
  • 100 g šećera u prahu
  • kašičica limunove kore
  • kašika ekstrakta vanile
  • 500 g jagoda

Priprema:

Priprema podloge:

Usitnite keks i pomešajte ga sa rastopljenim maslacem. Utisnite smesu u kalup za torte prečnika oko 24 cm i stavite u frižider da se stegne dok pripremate krem.

Priprema krema:

Izmiksajte krem sir (ili prethodno oceđeni sveži kravlji sir) sa šećerom u prahu, limunovom korom i ekstraktom vanile dok ne postane glatko. U drugoj posudi izmiksajte pavlaku za šlag dok ne postane čvrsta, pa je dodajte prethodno napravljenom kremu i nastavite da miksate dok smesa ne postane homogena.

Dodavanje jagoda:

Naseckajte jagode na manje komade ili ih usitnite u pire i lagano umešajte u krem.

Sastavljanje torte:

Ravnomerno razmažite krem po podlozi od keksa i ukrasite preostalim jagodama. Stavite tortu u frižider na najmanje sat vremena, idealno preko noći, kako bi se dobro stegnula.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)