Slatkiši

DA LI STE ČULI ZA TARABA TORTU: Kremasta poslastica po bakinom receptu koja se pravi za 15 minuta!

Vrlo je jednostavna za pripremu, a svaki zalogaj se topi u ustima.

29.04.2024 08:00

DA LI STE ČULI ZA TARABA TORTU: Kremasta poslastica po bakinom receptu koja se pravi za 15 minuta!
youtube/printscreen/Home Made Recipes

Nema ništa lepše od ukusne, kremaste torte posebno kad se pravi po proverenom bakinom receptu. Jedna od njih je taraba torta vrlo zanimljivog imena, ali neprevaziđeog ukusa. Priprema se vrlo jednostavno za svega 15 minuta, a svaki zalogaj se bukvalno topi u ustima. 

Taraba torta je toliko laka da je mogu napraviti i početnici, oni koji nikad ranije nisu pravili ni jedan kolač u životu. Sastoji se od piškota koje se ređaju u kalup, dublju posudu ili šerpu, pa podsećaju na tarabu i otud ime ovog deserta i preukusnog krema u koji se dodaje neko sezonsko voće. Kako je već počela sezona jagoda možete je napraviti sa ovim slasnim voćem. Nema pečenja, pa je kao stvorena za tople prolećne dane.

Srećna republika vam donosi recept za taraba tortu sa jagodama, pa ga isprobajte što pre.

Sastojci:

  • slatka pavlaka
  • 100 g piškota
  • 200 g putera
  • 6 jaja
  • 300 g jagoda
  • 200 g čokolade
  • 200 g prah šećera
  • 200 g mlevene plazme

 

Priprema:

U jednu posudu mikserom umutite puter sa prah šećerom dok se ne pretvori u penastu smesu. Na drugoj strani otopite čokoladu pa je dodajte u sjedinjeni puter i šećer a onda ubacite žumanca, mleveni keks i jagode i sve lagano promešajte.

U drugu posudu umutite belanca i napravite penasti sneg koji ćete dodati prethodno napravljenoj smesi polako mešajući. Uzmite jedan kalup, može biti okruglog oblika ili dublju šerpu, uspravno poređajte piškote, a smesu sipajte u sredinu i stavite u zamrzivač da se stegne. Kada je torta ohlađena, prebacite je na poslužavik, umutite slatku pavlaku kojom ćete je preliti i dekorisati čokoladom ili jagodama. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)