Mnogi će vrlo rado u poslastičarnici odabrati da pojedu krempitu ali će se kod kuće teško odlučiti da je naprave. Za one koji nemaju mnogo hrabrosti, evo ohrabrenja da je ovaj dezert i te kako lako moguće napraviti i sa sastojcima koje svi imamo kod kuće.
Patišpanj:
- 6 kašika brašna
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika ulja
- 6 kašika jogurta
- prašak za pecivo
Fil:
- 3 pudinga
- litar mleka
- 250 grama šećera
- mrvice za ukrašavanje
- 100 ml vode
Priprema:
U jednu posudu umutiti 6 žumanaca sa brašnom, 6 kašike šećera, ulja i jogurta i dodati prašak za pecivo. Dobro sve umutiti i izmešati i onda izliti u pleh veličine do 30 cm prečnika, na pečenje. U drugu manju posudicu razblažiti tri pudinga sa 100 ml vode. Dok se patišpanj peče, na drugoj strani u šerpi zagrejati mleko i dodati šećer. U proključalo mleko, postepeno dodavati puding uz neprestano mešanje i kada se zgusne skloniti ga sa vatre. Sa strane, u veću dublju posudu umutiti 6 belanaca da se pretvore u penastu smesu i kada je ona napravljena, dodavati puding, kašiku po kašiku u tu smesu neprestano mešajući. Kada je patišpanj iz rerne gotov izliti preko njega fil i dobro špatulom poravnati smesu, a zatim i ukrasiti mrvicama za ukrašavanje. Ostaviti da se hladi na dnevnoj temperaturi a onda staviti u frižider na dodatno hlađenje.
Komentari (0)