Slatkiši

RECEPT ZA SAVRŠENU BINGO TORTU: Kremasta poslastica koja se topi u ustima (FOTO)

Ovom savršenom dezertu retko ko može da odoli, a idealan je za sve vrste proslava, pogotovo dečje rođendane.

29.08.2023 06:00

RECEPT ZA SAVRŠENU BINGO TORTU: Kremasta poslastica koja se topi u ustima (FOTO)
Shutterstock

Svaka domaćica ima svoj recpet za tortu i uglavnom se oni razlikuju u par sastojaka, ali jedna od najpopularnijih i najpoznatijih je i Bingo torta. Mekana čokoladna kora premazana sa 3 neodoljiva fila, a između svakog omiljeni keks kao što su jafa i piškote. Na kraju se ukršava čokoladnim šlagom. Ovoj savršenoj torti retko ko može da odoli, a idealna je za sve vrste proslava, pogotovo dečje rođendane. Srećna Republika vam donosi recept za savršenu Bingo tortu u kojoj će uživati cela porodica.

Sastojci

Kora:

Preliv za kore:

  • 4-5 kašika soka od pomorandže

Fil od plazme:

Fil:

Dekoracija:

  • 3 kesice čokoladnog šlag krema

shutterstock.com

Savršeni sok od pomorandže je jedan od ključnih za pripremu čuveke Bingo torte

Priprema

  • Kora: Penasto umutiti jaja se šećerom, zatim dodati brašno prosejano sa kakaom i orahe, pa sve lagano sjediniti. Smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni. Koru preliti sa sokom od pomorandže.
  • Fil od plazme: Plazmu natopiti sa sokom od pomorandže. Margarin penasto umutiti sa prah šećerom pa dodati i natopljen keks pa sve dobro sjediniti.
  • Fil: Odvojiti malo mleka pa u njemu razmutiti prah sa pudingom i ostatak mleka bez šećera staviti da provri. U provrelo mleko dodati razmućenu smesu i kuvati uz stalno mešanje na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
  • Umutiti dva margarina penasto sa prah šećerom pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.
  • Dobijeni fil podeliti na dva dela pa u jedan dodati otopljenu čokoladu. 
  • Filovanje: Na koru naneti fil od plazme.
  • Poređati jafa keks prethodno natopljen u sok od pomorandže. 
  • Preko jafe naneti žuti fil. 
  • Na žuti fil poređati piškote natopljene sokom od pomoramdže.
  • Preko piškota naneti fil od čokolade.
  • Celu tortu premazati umućenim šlag kremom od čokolade i ukrasiti po želji. 
  •  

    BONUS VIDEO 

    Komentari (0)