Slatkiši

DOMAĆI RECEPT ZA TRILEĆE: Uživajte u omiljenom kolaču leta (FOTO)

Ova poslastica stekla je veliku popularnost poslednjih godina i jedna je od najtraženijih u poslastičarnicama.

01.07.2023 08:00

DOMAĆI RECEPT ZA TRILEĆE: Uživajte u omiljenom kolaču leta (FOTO)
Srećna republika

Trileće je slatkiš koji je mnogima postao omiljeni dezert i zbog toga zavređuje posebnu pažnju. Iako mu mnogi "korene" pronalaze na dalekom Istoku, činjenica je da se i kod nas on godinama priprema. Za jedan ovakav slatki užitak u poslastičarnici ćete morati da izdvojite novca, međutim, ako ste dovoljno voljni i raspoloženi da provedete kratko vreme u kuhinji, možete ga sa lakoćom napraviti i obradovati celu porodicu. Evo kako se sprema:

Sastojci:

Patišpanj:

  • 6 jaja
  • 100 g šećera
  • 200 g brašna
  • pola praška za pecivo
  • vanilin šećer

Za preliv:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 300 ml kondenzovanog mleka
  • 800 ml običnog mleka

Premaz:

  • 300 g karamel krema

 

Priprema:

U jednu posudu umutiti belanca pa postepeno dodavati vanilin šećer i šećer. Kada je dobro umućeno, postepeno dodavati jedno po jedno žumance i dobro sve to izmešati. Nakon toga, postepeno dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dok se dodaje brašno, mikser treba uključiti na najslabiju brzinu, a zatim treba lagano izmešati sve to. 

Ovu smesu treba uliti u dublji pleh, prethodno obložen pek papirom i peći na temperaturi od 180' oko 20-25 minuta. Kada se patišpanj ispekao izvaditi ga da se ohladi i nožem ga bocnuti na nekoliko mesta. U jednu tepsiju ulijte slatku pavlaku pa prebacite patišpanj u nju naopačke okrenut( onaj deo koji je bio gore sada je dole). Ostavite ga da odstoji desetak minuta pa izmešajte mleko i kondenzovano mleko i njime prelijte od gore patišpanj. Kada dobro upije mleko i odstoji, od gore ga premažite karamel kremom  i ostavite da se hladi a zatim isecite na veće kocke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)