Slatkiši

SAMO 4 SASTOJKA ZA NAJUKUSNIJI SLADOLED KOD KUĆE!! Pravi se u trenu, a još brže se pojede!

Samo pet minuta vam je potrebno za savršeni dezert na koji smo svi "slabi" tokom letnjih dana.

28.06.2023 08:01

SAMO 4 SASTOJKA ZA NAJUKUSNIJI SLADOLED KOD KUĆE!! Pravi se u trenu, a još brže se pojede!
Shutterstock

Nema ničeg lepšeg od činije sladoleda tokom vrelih letnjih dana. Iako mnogi hrle u markete kako bi sebi i porodici obezbedili jedno pakovanje ukusne poslastice, nema ništa zabavnije od toga da ga napravite u svojoj režiji, a u tome vam mogu pomoći i deca. Good Food je podelio recept za jedan od najlepših slatkih užitaka, koji je pritom i zdrav i nema nepotrebnih dodataka. Osim toga što je ukusan i jednostavan za pravljenje, skratiće vam vreme pripreme, ali i troškove jer se pravi od svega 4 sastojka.

Ovaj slatkiš podrazumeva gotov karamel ili čokoladni preliv, međutim, ako niste u mogućnosti da ga nađete odnosno kupite, kuvari kažu da možete svoju kreativnost pokazati i ukrašavanjem voćem, slatkišima ili jednostavno čokoladom za prelivanje.

Sastojci:

  • 4 zrele banane (isečene na kockice)
  • 3-4 veće kašike mleka
  • 2 kašike prženih badema u listićima
  • 2 kašike gotovog karamel ili čokoladnog preliva

Priprema:

Stavite banane na ravan pleh i dobro ih pokrijte. Zamrznite banane najmanje jedan sat, a onda ih ubacite u mikser za hranu. Umutite smesu s preporučenom količinom mleka i bademima dok ne dobije kremastu i glatku strukturu. Kada je gotova sipajte sladoled u četiri činije i prelijte odgovarajućim prelivom koji volite.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)