Slatkiši

SLASNI ČIZKEJK OD JAGODA SPREMAN ZA TREN: Ovo je idealan kolač za letnje vreme, zanemećete kada ga okusite!

Potrebno vam je samo nekoliko namirnica koje verovatno već imati u kuhinji i neprevaziđene jagode kojih u ovo doba godine ima na svakom koraku.

20.06.2023 08:01

SLASNI ČIZKEJK OD JAGODA SPREMAN ZA TREN: Ovo je idealan kolač za letnje vreme, zanemećete kada ga okusite!
Shutterstock

Slatkiši i poslastice u letnjim mesecima ne smeju da budu jake zbog šećera i potencijalnih problema s krvnim pritiskom. Zato sigurno većina ljudi želi lagane poslastice koje će prijati i vama i vašim ukućanima, a istovremeno rashladiti i zasladiti svaki vaš letnji dan. Odlučite se za nemasne poslastice sa pažljivo odabranim sastojcima, a ono što može da bude uvek dobar izbor jeste čuveni čizkejk.

Čizkejk je jedan od popularnijih kolača i poslastica, pogotovo tokom toplih letnjih dana. Verujemo da ste ga isprobalii u svim varijantama, ali u sezoni jagoda odlučite se za čizkejk upravo sa tim voćem. Srećna Republika vam donosi jednostavan i sočan recept koji će ulepšati svaki vaš dan. 

Sastojci:

Priprema:

Za izradu podloge premažite maslacem dno kalupa. Keks izmeljite, stavite ga u činiju, pa prelijte otopljenim maslacem. Temeljno mešajte dok mrvice nisu potpuno natopljene i dok smesa nije sjedinjena. Ubacite je u pripremljeni kalup i čvrsto pritisnite u podlogu kako biste napravili ravnomeran sloj. Ostavite u frižideru jedan sat da se stegne.

Stavite slatku pavlaku u činiju i mešajte mikserom dok ne počne da se zgušnjava. U posebnu činiju stavite meki sir, šećer u prahu i vanilin šećer, zatim mešajte 2 minuta električnim mikserom dok masa ne postane glatka. Dodajte slatku pavlaku i pomešajte kremom od sira.

Narežite jagode i posložite ih na podlogu od keksa, pa zatim kašikom nanesite krem, počevši od krajeva prema unutra, pazeći da nema mehurića, i zagladite gornji deo čizkejka. Ostavite da se stegne u frižideru preko noći. Ostavite čizkejk na sobnoj temperaturi oko 30 minuta pre posluživanja. Ostatak jagoda izmiksajte u blenderu sa šećerom u prahu i kašičicom vode, a zatim procedite i prelijte preko torte.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)