Slatkiši

ČOKOLADNA TORTA S TIKVICAMA: Ukus koji će zapaliti sva vaša čula!

Ovo sezonsko povrće će dati poseban šmek poslastici, prepustite se čistom užitku.

21.06.2023 06:01

ČOKOLADNA TORTA S TIKVICAMA: Ukus koji će zapaliti sva vaša čula!
Shutterstock

Ukoliko vam se jede nešto slatko i pikantno, Srećna Republika vam predlaže da isprobate čokoladnu tortu s tikvicama. Nije komplikovano, a sve što treba da uradite jeste da odvojite malo vremena i sledite naša uputstva. 

Spoj nespojivog probudiće sva vaša čula. Usudite se da isprobate ovu kombinaciju povrća i čokolade. Svako ko je barem jednom okusio, uvek joj se vraćao.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 125 g brašna
  • 180 g šećera
  • 180 ml ulja
  • 300 g tikvica
  • 50 g kakao praha
  • kašičica soda bikarbone
  • kašičica praška za pecivo
  • kašičica cimeta
  • polovina kašičice soli 
  • 100 g oraha

Priprema:

U dubokoj posudi sjednite suve sastojke - brašno, šećer, sodu, prašak za pecivo i so. Umesto običnog možete koristiti i šećer u prahu. Dodajte kakao i cimet i dobro promešajte dok se sastojci u potpunosti ne sjedine. Jaja umutite u drugoj posudi i dodajte u njih suvu smesu i ulje. Dobro promešati kako bi se dobilo gusto čokoladno testo. Potom očistite tikvicu, oljuštiti je i narendajte. Smesom se mogu napuniti oko tri čaše. Dodajte u smesu. Na kraju dodajte i samlevene orahe.

Dobro promešati i sipati u kalup za tortu, prekriven papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta.

Tortu možete ukrasiti po izboru čokoladnom glazurom, šećerom u prahu ili jednostavno orašastim voćem.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)