Ukoliko vam se jede nešto slatko i pikantno, Srećna Republika vam predlaže da isprobate čokoladnu tortu s tikvicama. Nije komplikovano, a sve što treba da uradite jeste da odvojite malo vremena i sledite naša uputstva.
Spoj nespojivog probudiće sva vaša čula. Usudite se da isprobate ovu kombinaciju povrća i čokolade. Svako ko je barem jednom okusio, uvek joj se vraćao.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 125 g brašna
- 180 g šećera
- 180 ml ulja
- 300 g tikvica
- 50 g kakao praha
- kašičica soda bikarbone
- kašičica praška za pecivo
- kašičica cimeta
- polovina kašičice soli
- 100 g oraha
Priprema:
U dubokoj posudi sjednite suve sastojke - brašno, šećer, sodu, prašak za pecivo i so. Umesto običnog možete koristiti i šećer u prahu. Dodajte kakao i cimet i dobro promešajte dok se sastojci u potpunosti ne sjedine. Jaja umutite u drugoj posudi i dodajte u njih suvu smesu i ulje. Dobro promešati kako bi se dobilo gusto čokoladno testo. Potom očistite tikvicu, oljuštiti je i narendajte. Smesom se mogu napuniti oko tri čaše. Dodajte u smesu. Na kraju dodajte i samlevene orahe.
Dobro promešati i sipati u kalup za tortu, prekriven papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta.
Tortu možete ukrasiti po izboru čokoladnom glazurom, šećerom u prahu ili jednostavno orašastim voćem.
Uživajte!
Komentari (0)