Slatkiši

RAFAELO KUGLICE SA JAGODAMA: Letnji i osvežavajući ukus čuvenog deserta!

Omiljeno letnje voće u najlepšoj poslastici.

02.07.2023 08:00

RAFAELO KUGLICE SA JAGODAMA: Letnji i osvežavajući ukus čuvenog deserta!
Pixabay.com, shutterstock.com

Rafaelo kuglice su jedan od omiljenih slatkiša generacijama unazad. Ovaj desert vole i deca i odrasli, a jedno je sigurno koliko god ovog slatkiša da napravite neće biti dovoljni. Priprema ove poslastice je vrlo jednostavna a kombinacija ukusa praktičćno neograničena.  

Srećna Republika vam poklanja recept za rafaelo kuglice ali malo drugačijeg ukusa. U pitanju je dobro poznati ukus ovog slatkiša ali u kombinaciji sa jagodama.  Na ovaj način dobićete preukusnu i osvežavajuću letnju poslasticu. 

Sastojci:

200 g iseckane bele čokolade

100 ml slatke pavlake

100 g kokosovog brašna

50 g krem sira

5 jagoda srednje veličine

50 g kokosovog brašna (za valjanje kuglica)

Priprema:

Jagode operite, očistite i iseckajte na sitne komadiće. Na srednje jakoj vatri zagrejte slatku pavlaku tik pred vrenje pa prelijte preko naseckane čokolade. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Umešajte kokosovo brašno i krem sir i pokrijte plastičnom folijom. Smesu stavite u frižider na 1 sat.

Kašičicom uzmajte smesu, spljoštite je i u sredinu stavite komadić jagode. Rukama oblikujte kuglicu pa uvaljajte u kokosovo brašno. Kuglice stavite u frižider i izvadite ih 10 minuta pre posluživanja kako bi omekšale.

Napomena: Poželjno je da su jagode ohlađene kako ne bi puštale sok prilikom oblikovanja. Umesto jagoda možete koristi i drugo voće (maline, borovnice, kupine).

BONUS VIDEO:

Komentari (0)