Slatkiši

UKUSAN I ZDRAV DESERT SA ČIA SEMENKAMA: Savršena poslastica koja se priprema brže i od kaše!

U kombinaciji sa jogurtom ovo sitno zrnevlje je odličan saveznik za mršavljenje.

05.05.2023 08:00

UKUSAN I ZDRAV DESERT SA ČIA SEMENKAMA: Savršena poslastica koja se priprema brže i od kaše!
shutterstock.com

Čia semenke, posebno u kombinaciji sa jogurtom, smatraju se odličnim saveznikom kada je u pitanju mršavljenje. Sićušno, crno zrnevlje ubraja se u najzdravije namirnice na svetu. Vodi poreklo iz Meksika i Gvatemale, a bilo je osnovna hrana Maja i Asteka. Prevedeno sa drevnog majanskoj jezika čia znači “snaga”.

Da bi se upotrebljavale u ishrani neophodno je da se potope u vodu, mleko ili jogurt kako bi nabubrile. Odlično se kombinuju sa raznim vrstama namirnica, posebno s voćem. 

Srećna republika vam poklanja recept za ukusan i zdrav desert sa čia semenkama i jagodama. Vrlo je jednostavan za pripremu i uvek uspe. 

Sastojci:

Priprema:

Čia semenke sipajte u jogurt, dobro promešajte i ostavite dva sata u frižideru da dobro nabubre. Ispasirajte banane zajedno sa 200 g jagoda, dok ostatak voća ostavite za dekoraciju. Na dno čaše sipajte kašiku do dve ispasiranog voća, potom dodajjte smesu čia semenki i jogurta, pa ponovo kašiku izpasiranog voća. Ukrasite kriškama jagoda i ostavite u frižideru da se dodatno ogladi. Od navedenih sastojaka trebalo bi da dobijete četiri čaše ovog ukusnog deserta.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)