Volite da jedete musaku, ali ona je zahtevna za spremanje, a ume da bude i teška na visokim letnjim temperaturama. Zašto se ne biste odlučili za nešto laganiju alternativu sa tikvicama? Portal Srećna Republika vam donosi recept za lažnu musaku sa tikvicama koja će vas oduševiti.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 3 jaja
- 150 g pilećih prsa
- 150 g kačkavalja po želji
- 2 kašike grčkog jogurta
- so
- biber
- dimljena paprika
- origano
- beli luk u granulama
- ulje
Priprema:
Tikvice operite i isecite na kolutove, bez ljuštenja. Pleh obložite papirom za pečenje, pa tikvice poređajte po dnu, kao kod musake. Posolite tikvice i prelijte ih sa malo ulja, pa ih stavite u rernu da se peku 10 minuta na 200 stepeni Celzijusa, kako bi ispustile višak vode.
Dok se tikvice peku, umutite jaja sa grčkim jogurtom, pa u tu smesu dodajte začine - so, biber, origano, dimljenu paprika i beli luk u granulama, sve po ličnom ukusu. Kada tikvice omekšaju, prelijte ih ovom smesom, pa preko tikvica poređajte prvo pileća prsa, a preko njih kačkavalj sečen na listiće.
Sve to pospite origanom i pecite 10 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa. Kada osetite omamljujući miris iz rerne i vidite da se kačkavalj otopio i zapekao, izvadite pleh iz šporeta i ostavite jelo da se prohladi. Nakon toga secite lažnu musaku na četvrtaste komade i uživajte u njenom ukusu.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)