Jela sa mesom

ROLAT SA MESOM OD GOTOVIH KORA - ovo jelo vredi svakog potrošenog minuta: Pogledajte najbolji recept ikad!

Ovo će postati vaš omiljeni obrok - saznajte zašto!

16.03.2025 08:01

ROLAT SA MESOM OD GOTOVIH KORA - ovo jelo vredi svakog potrošenog minuta: Pogledajte najbolji recept ikad!
Schutterstock/LN team

Pita sa mesom je popularno jelo u mnogim kuhinjama, a posebno kod nas. To je jelo koje se može poslužiti u različitim prilikama, što ga čini izuzetno svestranim. Bilo da je u pitanju jak doručak koji će vas oraspoložiti za ceo dan ili, pak, laganiji ručak, ova pita se uvek može jesti.

Jedna od najlepših stvari kod pite sa mesom jeste to što njena priprema nije komplikovana. Moguće je koristiti razne vrste mesa, bilo da je to mleveno meso ili neki drugi komad, a dodatni začini mogu se prilagoditi prema ličnim ukusima. 

U nastavku pogledajte recept za pitu sa mesom.

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g mlevenog mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • ulje po potrebi
  • začini
  • 1 kasičica soli
  • biber

Za preliv:

  • 2 jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša od jogurta ulja
  • 1 čaša od jogurta brašna
  • 1 kesica paška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Prvi korak u pripremi ovog ukusnog jela je pravljenje fila. Za to je potrebno sitno iseckati crni luk, koji se potom proprži na ulju. Kada se luk omekša i dobije zlatnu boju, dodaje se meso, koje može biti po izboru, a zatim se dodaju so, začini po želji i biber. Sve to se prži dok meso ne dobije lepu, zlatnu boju i potpuno se skuva. Kada je fil gotov, važno je ostaviti ga sa strane da se ohladi pre nego što se koristi u pripremi rolata.

Nakon što se fil ohladi, prelazimo na pripremu prelivanja kora. U umućena jaja dodaje se jogurt, brašno, ulje, so i prašak za pecivo. Važno je napomenuti da se kore dele na četiri dela, kako bi se pripremili rolati. Prva korica se premazuje prelivom, a zatim se premazuju i ostale tri kore. Za svaki rolat je potrebno oko dve velike kašike preliva, što omogućava da svaka kora bude dobro natopljena i sočna.

Na četvrtoj kori staviti fil od mesa, ne premazivati četvrtu koru prelivom, samo fil. Uviti kore u rolat (od pola kilograma kora treba da budu četri rolata). Premazati svaki rolat prelivom i posuti susamom. Peći rolat pitu na 200 stepeni oko 30 minuta.

Isecite je i uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)