Jela sa mesom

OVAKAV SVINJSKI GULAŠ JOŠ NISTE PROBALI: Recept koji će vas oduševiti, a jelo vas zagrejati u hladnim danima!

Ukoliko nemate predlog za ručak, ovo će uvek biti dobrodošlo na trpezi.

28.11.2024 08:01

OVAKAV SVINJSKI GULAŠ JOŠ NISTE PROBALI: Recept koji će vas oduševiti, a jelo vas zagrejati u hladnim danima!
Shutterstock

Svinjski gulaš je klasično jelo bogatog ukusa koje se često sprema u zimskim mesecima. Njegova kremasta i začinjena aroma idealna je za porodične ručkove ili okupljanja sa prijateljima. Ovaj recept spaja jednostavne sastojke koji se lako nalaze, a rezultat je izuzetno ukusan obrok koji možete poslužiti uz testeninu ili krompir pire.

Sastojci:

  • 500 g svinjetine (but, plećka ili vrat)
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • veća šargarepa
  • paprika (po izboru)
  • 2 kašike ulja ili masti
  • kašičica aleve paprike
  • 200 ml paradajz sosa 
  • list lovora
  • so i biber po ukusu
  • 500 ml vode ili supe (po potrebi)
  • svež peršun za dekoraciju

Priprema:

Svinjetinu isecite na kockice srednje veličine. Crni i beli luk sitno iseckajte, šargarepu narendajte, a papriku isecite na trakice.

U dubljoj šerpi zagrejte ulje ili mast, pa propržite luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i meso, pa pržite dok svinjetina ne dobije zlatnu boju. Ubacite šargarepu i papriku, pa dinstajte još nekoliko minuta. Dodajte alevu papriku i paradajz sos, pa sve dobro promešajte.

Sipajte vodu ili supu da pokrije meso, ubacite lovorov list, posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte na tihoj vatri oko 60-90 minuta, povremeno mešajući i dolivajući vodu ako je potrebno.

Kada meso omekša i sos se zgusne, sklonite s vatre. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom, uz omiljeni prilog.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)