Jela sa mesom

RUČAK ZA ZAPOSLENE ŽENE I TROPSKE TEMPERATURE: Gulaš i pire - nikad jednostavnije ni brže, a polizaćete prste!

Zašto komplikovati, kad može baš ovako!

09.09.2024 08:00

RUČAK ZA ZAPOSLENE ŽENE I TROPSKE TEMPERATURE: Gulaš i pire - nikad jednostavnije ni brže, a polizaćete prste!
Shutterstock

Napolju su i dalje tropske temperature, a mnoge zaposlene žene ne samo što od vrućina ne mogu da kuvaju,  nego za to nemaju ni vremena od posla. Ukoliko se tome dodaju klinci koji i nisu prilično ješni, kao i muž koji tek što je ušao u kuću, a gladan je kao vuk, na ženu padaju još veće muke. 

Uz dobru organizaciju ništa nije teško. Naš predlog je da ili pripremite makarone ili pire, takođe na ovu vrućinu svaka moguća priprema u vudu pomfrita koji je već iseckan, testa kome treba tek koji minut da se pripremi ili tzv. pirea za minut je prihvatljiva. Preko makarona ili pirea dodajte meso pripremeljeno po ovom receptu i svi će biti zadovoljni.

Sastojci:

  • 500 gr mesa - teletina, piletina, ćuretina
  • glavica luka
  • šargarepa
  • 2 kašike paradajz pirea
  • so, biber, peršun, crvena paprika, suvi začin
  • 50 ml pavlake za kuvanje
  • kašika krem supe od šampinjona ili obične krem supe
  • ulje za pripremu

Priprema:

Na ulju izdinstajte luk i šargarepu, dodajte meso i dinstajte. Zatim dodati malo vode i pustiti da se još malo dinsta sve. Dodati i supu od šampinjona ili krem supu i pavlaku za kuvanje. Sve pustite da se ukrčka i poslužite preko pirea ili makarona.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)