Mnogi od nas imaju svoj poseban recept za pripremu slatkog kupusa, ali verujemo da će vam ovaj recept brzo postati omiljen i da će se prenositi s generacije na generaciju. Ovaj ukusni kupus je odličan kao glavno jelo ili kao prilog, i savršen je za sve prilike.
Sastojci:
- 1 kilogram kupusa
- 150-200 grama junetine (opciono)
- 1 veliki luk
- 3 čena belog luka
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 1 kašika čili paste
- 1 kašika paradajz pirea
- 5 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica paprike u prahu
- 1 kašičica crvene paprike
- 1/2 kašičice crnog bibera
- 1/4 kašičice kima
- 1/4 kašičice sumaka (opciono)
- So, po ukusu
- Limunov sok (opciono)
Priprema:
Priprema mesa i povrća: Ako koristite juneće meso, prvo ga izdinstajte pa stavite da se prži u tiganju sa 5 kašika maslinovog ulja. Kada meso dobije zlatno smeđu boju, dodajte iseckani crni i beli luk, kao i iseckane paprike (zelenu i crvenu). Pržite dok povrće ne omekša.
Dodavanje začina: Dodajte čili pastu, paradajz pire, crnu papriku, crvenu papriku, crni biber, kim i sumak (ako ga koristite). Sve dobro izmešajte kako bi se začini ravnomerno rasporedili.
Dodavanje kupusa: Kupus operite i iseckajte na trakice. Dodajte ga u tiganj sa mesom i povrćem. Sve dobro izmešajte i kuvajte na laganoj vatri. Pokrijte tiganj i pustite da se kupus krčka dok ne omekša, oko 30-40 minuta.
Finalizacija: Kada je kupus skoro gotov, proverite začine i po potrebi dodajte so. Ako želite, možete dodati malo limunovog soka za dodatnu svežinu.
Kako izgleda priprema ovog jela u praksi, pogledajte u snimku sa početka teksta. Uživajte u pripremi ovog ukusnog kupusa koji će sigurno postati omiljeni deo vaših porodičnih obroka.
Komentari (0)