Jela sa mesom

ZLATNI DEČKO JE NAJSKUPLJI BURGER NA SVETU I KOŠTA POLA MILIONA DINARA! Evo šta se sve nalazi u njemu (VIDEO)

Kada vam treba brza injekcija proteina, burger je obično prvi izbor.

08.07.2024 21:45

ZLATNI DEČKO JE NAJSKUPLJI BURGER NA SVETU I KOŠTA POLA MILIONA DINARA! Evo šta se sve nalazi u njemu (VIDEO)
Printtscreen/Youtube/De Daltons

Međutim, čak i kod tako proste stvari kao što su burgeri, moguća je zavidna doza ektravagancije. Jer, kako drugačije opisati najskuplji burger na svetu koji košta fantastičnih 5.000 evra, ili oko 585.000 dinara. A još je interesantnije šta se nalazi u njemu.

Hamburger se zove "Zlatni dečko" i kao što ime sugeriše, u njemu se nalaze listići 24-karatnog zlata. To nije sve, korišćena je najfinija govedina, kao i najskuplji kavijar i meso kraljevskih kraba. Čak su i zemička i krugovi crnog luka specijalno pripremljeni tako što su odstojali u skupocenom "Dom Perinjonu"!

Ovaj burger je i zvanično uvršćen u Ginisovu knjigu rekorda, i kako kažu oni koji su ga probali, predstavlja nesvakidašnju kombinaciju slatkog, gorkog i slanog ukusa.   

Sve bit bilo u redu da sve to nije praćeno astronomskom cenom. Ali, biće vam mnogo lakše oko srca kada čujete da je ova akcija urađena iz humanitarnih razloga.

Kreator "Zlatnog dečka" je holandski kuvar Robert Jan De Ven iz Gelderlanda. On je želeo da privuče pažnju na problem siromaštva u Holandiji. Zbog toga je zarada od prodaje "Zlatnog dečka" namenjena kupovini 1.000 paketa hrane za najsiromašnije porodice.

- Svako može da uzme nekoliko skupih sastojaka i stavi ih u burger, ali za mene je najvažnije da burger ima i fantastičan ukus. Hteo sam da proverim koliko mogu da eksperimentišem - izjavio je De Ven.  

Logično, nisu svi bili oduševljeni ni cenom ni sastavom ovog burgera.

- I ja mogu da napravim svoj burger i stavim cenu koju hoću - napisao je jedan od komentatora, a drugi je dodao: Pa oni meni treba da plate 100 dolara za svaki zalogaj koji napravim!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)