Teleća čorba je jednostavno jelo koje je savršeno za obrok u bilo koje doba godine, a posebno je omiljeno zbog kremaste teksture i bogatog ukusa. Nekada se ručak nije mogao zamisliti bez supe ili čorbe, a među najpoznatijim i najukusnijim je upravo teleća čorba.
Pripremite je za ručak i uživajte u toplom i ukusnom obroku koji će zadovoljiti celu porodicu. Ova čorba nije komplikovana za pripremu i uspeva čak i onima koji tek počinju da kuvaju. Donosimo vam je baš po receptu naših baka.
Sastojci:
- 600 g teletine
- glavica crvenog luka
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- biber u zrnu
- 2-3 lista lovora
- 2 ravne kašike brašna
- ravna kašičica slatke paprike
- 2 žumanceta
- 200 g kisele pavlake
- vezica peršuna
- sok od limuna
Priprema:
Prvo, sitno naseckajte crveni luk, a meso isecite na kockice. Takođe, krompir i šargarepu iseckajte na kockice. U šerpi zagrijte malo ulja i propržite sitno seckani crveni luk dok ne omekša. Zatim dodajte meso isečeno na kockice i kratko ga propržite.
Nakon toga, sipajte oko 2 litra vode u šerpu i dodajte biber u zrnu, lovorov list, krompir i šargarepu. Poklopite šerpu i kuvajte dok povrće i meso ne omekšaju. Za pripremu zaprške, u posudi pomešajte brašno i slatku papriku sa malo vode dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica. Dodajte zapršku u šerpu sa čorbom, promešajte i kuvajte dok ne proključa.
Kada je čorba gotova, isključite šporet. U posudi pomešajte žumanca sa kiselom pavlakom, zatim polako dodajte smesu od žumanaca i pavlake u čorbu, konstantno mešajući da se svi sastojci sjedine. Po potrebi, dodajte sok od limuna za dodatnu svežinu, a na kraju, ukrasite čorbu seckanim peršunom.
Komentari (0)