Malo slatkog zadovoljstva svakome može popraviti dan. Slatkiši su većini ljudi slatki greh kojem je zaista teško odoleti. Ako i vi spadate u ovu grupu, otkrivamo vam jedan sočan kolač kojem ćete se uvek rado vraćati. Kokos i čokolada u kombinaciji već zvuče primaljivo, a kada vidite kako se ovaj kolač lako pravi, već danas ćete ga isprobati.
Sastojci:
- 2 jaja
- 600 ml mleka
- 300 g šećera
- 120 ml ulja
- 200 g brašna
- 2 kašike kakao-praha
- 5 kašika pšeničnog griza
- kesica praška za pecivo
- 100 g kokosovog brašna
- kesica vanilin šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutite jaja, 200 grama šećera, 100 mililitara mleka, 200 grama brašna, kesicu praška za pecivo, kakao-prah i ulje, pa sve dobro sjedinite varjačom. Masu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok se ne uhvati korica.
U šerpu sipajte 400 mililitara mleka, dodajte 100 grama šećera i vanilin-šećer i ostavite da provri. Preostalih 100 mililitara mleka sjedinite sa pet kašika pšeničnog griza i 100 grama kokosa, pa zakuvajte fil. Kad se fil malo prohladi sipajte ga preko kore i vratite kolač u rernu da se ispeče.
Rastopite 100 grama čokolade sa tri kašike ulja, pa stavite glazuru preko kolača i ostavite da se stegne. Secite na kocke i služite.
Komentari (0)