Jela sa mesom

SRNEĆI GULAŠ NA LOVAČKI NAČIN: Otkrivamo vam tajni sastojak koji jelu daje neodoljiv šmek (FOTO)

Ne zaboravite na stalno mešanje tokom kuvanja.

15.03.2024 07:00

SRNEĆI GULAŠ NA LOVAČKI NAČIN: Otkrivamo vam tajni sastojak koji jelu daje neodoljiv šmek (FOTO)
shutterstock.com

Srneći gulaš je specijalitet kojem retko koji gurman može odoleti. Poseban šmek daje mu belo vino koje se dodaje tokom kuvanja ali i začini.

Kod pripremanja gulaša od srnetine važno je da se meso dobro izdinsta kako bi omekšalo i da se tokom kuvanja gulaš često meša jer može izgoreti, posebno ako se kuva na šporetu. Evo kako da napravite srneći gulaš na lovački način.

Sastojci:

  • 1/2 kg srnetine isečene na kocke
  • 1/2 kg sečenog luka
  • 1 kg krompira
  • 1 dcl ulja
  • 1 dcl.belog vina
  • 100-200 ml paradajz soka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica mlevene, ljute tucane paprike
  • 1 kašika mlevene, slatke crvene paprike
  • 1 kašika vegete
  • 2-3 lovorovog lista

 

Priprema:

Iseći luk na kockice, dinstati na ulju dok ne postane staklenast ili "providan". Dodati srnetinu isečenu na kocke i dva dcl.vode i dinstati uz stalno mešanje, da se krcka (na slabijoj vatri). Kada je meso upola izdinstano, dodati kašiku vegete, kašičicu bibera, mlevenu papriku, so i mlevenu ljutu papriku.

Očišćen krompir iseći na četvrtine i dodati u meso. Dodati sok od paradajza i belo vino, lovorov list i kuvati oko 2 sata uz povremeno mešanje kako ne bi zagorelo pri dnu i sastojci se sjedinili.

Poslužite uz pire-krompir ili njoke.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)