Ukoliko ste ovh dana u dilemi šta biste mogli da spremate za neko predjelo ili lagani obrok, a zašto da ne i novogodišnju trpezu, slani rolat je uvek odlična ideja. Pravi se jednostavno a sve sastojke imate u kuhinji. Svakako će goste estetski oduševiti ali i njegov ukus nije ništa manje zanemarljiv.
Srećna Republika donosi vam recept za slani rolat koji se pravi za nekoliko minuta. Možete ga poslužiti kao predjelo za slavsku ili novogodišnju trpezu.
Sastojci:
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- prašak za pecivo
- 2 kašike ulja
- 300 g sira
- jedna pavlaka
- šunka
- so
- sitno seckana paprika
Priprema:
Za pravljenje kore neophodno je umutiti jaja, dodati ulje, pola pavlake, brašno, prašak za pecivo i malo soli. Dobro umutiti smesu, a onda premazati uljem tepsiju i izliti smesu u nju. Kada se kora ispeče, izručiti je na mokru krpu uviti i ostaviti da se hladi. Za to vreme napraviti fil. U posudu sipati sir, pola pavlake, a ukoliko ste ljubitelj pečenog susama možete i njega ili sitno seckanu papriku. Odviti koru i namazati fil, a onda preko njega poređate listove šunke i ponovo sve uvijte. Ostavite u frižider na hlađenje. Ukoliko volite zelenu boju rolata, prilikom pravljenja kore možete dodati sitno seckani spanać i dobićete tu boju.
Možda vas zanima…
BONUS VIDEO:
Komentari (0)