Jela sa mesom

RECEPT ALEKSANDRE GUDELJ KOJI PROVERENO SVI VOLE: Podvarak sa kolenicom idealan je za prazničnu trpezu (FOTO)

"Nekada krompir pečem posebno, u ljusci, dobro ga operem, isečem ga na pola, stavim između slaninicu ili kajmak i to zovemo krompir u gaćama, koji ide kao prilog."

30.12.2023 08:01

RECEPT ALEKSANDRE GUDELJ KOJI PROVERENO SVI VOLE: Podvarak sa kolenicom idealan je za prazničnu trpezu (FOTO)
shutterstock.com, ATA Images

Voditeljka Aleksandra Gudelj (38) odlično postiže sve. Ona je uspešna voditeljka, voljena supruga, kao i mama troje dece i nekoliko ljubimaca. Poznato je da obožava da kuva, ne drži nikakve dijete, a na njenoj trpezi često se nađe mnogo đakonija. Aleksandra uvek ističe kako uživa u kuvanju za supruga Veljka i sve ostale ukućane, kao i rodbinu koja često svraća. Ona kuva iz srca, odokativno i bez preciznih recepata, a deca isto kao i stariji obožavaju sve njene specijalitete. Kada su veća porodična okupljanja u pitanju, ona bira ono što svi vole, podvarak sa kolenicom.

- Podvarak sa kolenicom je jedno od omiljenih jela mojih ukućana. Kada spremam uvek je to nekako odokativno. Volim da eksperimentišem, pa uvek pravim ručak na neki svoj način. Pa tako i za ovo jelo - objasnila je voditeljka za Srećnu Republiku.

Sastojci:

  • kg kiselog kupusa
  • 4 i po kg krompira
  • 200-300 g slanine
  • cela dimljena kolenica
  • maslinovo ulje da se podmaže pekač i zaulji
  • so, biljni začin, lovorov list po želji

Priprema:

Kiseli kupus prvo propržim u tiganju sa slaninicom, pa stavim u prethodno nauljeni pekač. Koristim maslinovo ulje. Lovorov list isto dodam, par komada onako ubacim u kupus. Zatim dodam dimljenu kolenicu. Četiri i po kg krompira ogulim i isečem na četvrtine i isto stavim u kupus. Dodam malo biljnog začina. Sve stavim u rernu da se peče na 180 stepeni i pratim dok ne procenim da je gotovo. Nekada krompir pečem posebno, u ljusci, dobro ga operem. Isečem ga na pola, stavim izmedju slaninicu ili kajmak. I to zovemo krompir u gaćama. Služim ga sa strane kao prilog. 

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)