Do novogodišnje noći deli nas još samo par dana, a praznična euforija može se osetiti u vazduhu. Poslednje pripreme za ispraćaj aktuelne godine su u punom jeku, međutim, ne smemo zaboraviti i da se opustimo.
Nakon završetka svih obaveza u 2023. godini opustite se u krugu najbližih prijatelja, porodice i ne dopustite da vam išta poremeti ovaj trenutak za pamćenje. Da bi ugođaj bio potpun, svečana trpeza će biti "šlag na torti".
Ukoliko još niste odlučili čime ćete obradovati nepca, Srećna Republika vam predlaže recept za brauni sa bananama i kakao-prahom. Sočni zalogaji topiće se u ustima.
Sastojci:
- 120 grama brašna
- 90 grama kakaa
- kašičica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- dva jaja
- dve veće banane
- 150 grama šećera
- 80 mililitara ulja
- 225 grama tamne čokolade (iseckati)
- šolja oraha (iseckati)
Priprema:
Da biste napravili ukusni čokoladni banana brauni, prvo pripremite pleh i obložite ga papirom za pečenje, a zatim zagrejte rernu na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U odvojenoj posudi umutite jaja, dodajte izgnječene banane, šećer i ulje. Nakon toga dodajte mešavinu suvih sastojaka i izmešajte sve dok se smesa ne sjedini. Na kraju dodajte seckanu čokoladu i orahe kako biste obogatili ukus.
Možda vas zanima…
Nalijte smesu u pleh i pecite je 25 do 30 minuta. Nakon pečenja, ostavite kolač da se prohladi pre nego što je poslužite. Rezultat će biti sočna i ukusna čokoladna poslastica sa blagom notom banane, savršena za posluživanje uz omiljeni napitak.
Ovaj recept je jednostavan za pripremu i pruža savršenu kombinaciju čokolade i banana, koja će sigurno oduševiti vaše goste. Možete je poslužiti kao desert ili užinu, uz dodatak šlaga ili kugle omiljenog sladoleda. Uživajte u pripremi i degustaciji ove fantastične poslastice!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)