Vreli letnji dani uslovili su da niko nema želju da stoji uz šporet, a da je de mora. Mnogima su se činile beskorisnim letnje kuhinje koje su nekad koristile naše mame i bake koristile, ali tek sada smo uočili njihovu svrhu.
Oni koji nemaju taj luksuz da kuvaju na otvorenom ili da im mame spremaju ručkove mogu da uživaju u nekom od ukusnik obrok salata ili recimo tortilja koje ćete napuniti nekim sastojcima po svom ukusu. Ovakav obrok bez potrebe da se šporet upali gotov je bukvalno za tri minuta.
Srećna Republika predlaže vam tortilju sa ćuretinom, kukuruzom i paradajzom.
Sastojci:
- šolja kukuruza
- polovina šolje isečenog svežeg paradajza
- 2 kašike ulja
- kašika vinskog ili jabukovog sirćeta
- 250 g tanko sečene ćuretine
- 4 tortilje
- 2 šolje sitno isečene zelene salate
Priprema:
Promešajte kukuruz, paradajz, ulje i sirće u činiji srednje veličine. Podelite ćuretinu na tortilje. Tortilje napunite podjednakim porcijama kukuruzne salate i zelene salate. Potom ih zarolajte i poslužite, a možete i da ih prepolovite nožem, po želji.
Ručak je gotov!
Komentari (0)