Jela sa mesom

PICA OD STAROG HLEBA: Sočnija nego italijanska, a spremna za nekoliko trenutaka!

Jedno od omiljenih jelo u svim krajevima planete sada se jednostavno može napraviti i u domaćoj verziji, i to bez testa.

29.05.2023 08:01

PICA OD STAROG HLEBA: Sočnija nego italijanska, a spremna za nekoliko trenutaka!
YouTube/printscreen-bokina kuhinja

Pica je italijansko jelo koje obožavaju ljudi svih generacija i sa svih strana Mediterana. Može se praviti na bezbroj načina i svaki od njih ima posebnu čar. U osnovi specijaliteta je testo na koje se stavljaju nadevi u vidu suhomesnatih proizvoda, paradajza ili i kačkavalja. Osnovi se mnogo toga može dodati, u zavisnosti od ličnih afiniteta.

Postoji način da jednostavno napravite i domaću picu i to od sastojaka koje imate u frižideru. Ukoliko vam je ostalo starog hleba, on može biti odlična podloga umesto testa. 

Sastojci:

Priprema:

Prvo što je potrebno jeste da isečete veknu starog hleba na jednake kriške. Potom u činiji umutite dva jajeta. U njih sipajte prstohvat soli. Kako biste ih bolje umutili, možete dodati malo mleka. Svaku krišku hleba umočite u umućena jaja i ređajte ih u pleh jedno pored drugog. Nakon što popunite celu površinu pleha, preko hleba poređajte po listić šunke. Preko nje ide rendani kačkavalj, a zatim pečurke. Origano vrhovima prstiju pospite preko cele površine, a potom to uradite i sa kečapom i paradajzom. Ukoliko su vam ostala jaja, možete posuti po ivicama pleha. Staviti u šporet i pecite na 200 stepeni otprilike 20 minuta dok ne porumeni i dok se svi sastojci ne sjedine. Videćete kada je vaša pica gotova po zapečenosti jaja.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)