Pica je omiljeno jelo gotovo svima i znamo da je uvek napravimo kad prigusti i kad želimo da pojedemo nešto ukusno, a što je brzo gotovo. Postoje različite varijante tog specijaliteta, a omiljen je obrok među mladima. Svaka domaćica je pravi na svoj način, ali je suština ista. Međutim, poneka novina u jelima da poseban šmek, tako da smo se i ovde poigrali sa sudžukom (a može se koristiti i kulen).
Evo recepta za picu koja će sigurno probuditi sva vaša čula.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 200 g šampinjona
- 200 g sira (za picu, gauda...)
- 150 g sudžuka ili kulena
- 300 ml jogurta
- kečap
- pola šolje ulja
- kašika ulja
- kašičica kvasca
- so, origano
Priprema:
U jednu dublju posudu sipati brašno, so, kvasac i ulje, a onda jogurtom umesiti testo. Kada je lepo oblikovano pokriti ga providnom folijom ili krpom i ostaviti da odstoji sat vremena. Nešto kasnije očistiti šampinjone i iseći ih na kolutove, a isto to uraditi sa sudžukom ili kulenom. Na drugoj strani izrendati sir.
Testo koje je odstojalo razvući oklagijom i razvučenom korom prekriti prethodno uljem namazan pleh. Kada se kora lepo oblikovala u plehu preko nje premazati pomešan kečap sa pola šolje ulja. Preko staviti šampinjone, pa isečen sudžuk ili kulen, a na kraju prekriti izrendanim sirom i posuti origano. Staviti da se peče na 200 stepeni Celzjusovih.
Uživajte!
Komentari (0)