Jela sa mesom

PICA KAKVU NISTE PROBALI, A KOJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ: Savršeni užitak uz šampinjone i sudžuk po našem specijalnom receptu!

Da li ste se uželeli mirisa pice iz rerne? Na ovaj način je sigurno niste pravili, a oduševiće vas.

10.04.2023 08:01

PICA KAKVU NISTE PROBALI, A KOJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ: Savršeni užitak uz šampinjone i sudžuk po našem specijalnom receptu!
Srećna republika

Pica je omiljeno jelo gotovo svima i znamo da je uvek napravimo kad prigusti i kad želimo da pojedemo nešto ukusno, a što je brzo gotovo. Postoje različite varijante tog specijaliteta, a omiljen je obrok među mladima. Svaka domaćica je pravi na svoj način, ali je suština ista. Međutim, poneka novina u jelima da poseban šmek, tako da smo se i ovde poigrali sa sudžukom (a može se koristiti i kulen).

Evo recepta za picu koja će sigurno probuditi sva vaša čula.

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 200 g šampinjona
  • 200 g sira (za picu, gauda...)
  • 150 g sudžuka ili kulena 
  • 300 ml jogurta
  • kečap
  • pola šolje ulja
  • kašika ulja
  • kašičica kvasca
  • so, origano

Srećna republika

Pica u pripremi

Priprema:

U jednu dublju posudu sipati brašno, so, kvasac i ulje, a onda jogurtom umesiti testo. Kada je lepo oblikovano pokriti ga providnom folijom ili krpom i ostaviti da odstoji sat vremena. Nešto kasnije očistiti šampinjone i iseći ih na kolutove, a isto to uraditi sa sudžukom ili kulenom. Na drugoj strani izrendati sir

Testo koje je odstojalo razvući oklagijom i razvučenom korom prekriti prethodno uljem namazan pleh. Kada se kora lepo oblikovala u plehu preko nje premazati pomešan kečap sa pola šolje ulja. Preko staviti šampinjone, pa isečen sudžuk ili kulen, a na kraju prekriti izrendanim sirom i posuti origano. Staviti da se peče na 200 stepeni Celzjusovih. 

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)