Ručak bez mesa

BROKOLI IZ RERNE: Voleće ga i oni koji mrze ovo povrće

Retki su oni koji vole ovo povrće, ali ovaj recept će možda promeniti njihovo mišljenje

15.01.2022 08:00

BROKOLI IZ RERNE: Voleće ga i oni koji mrze ovo povrće
YouTube/printscreen

Zaista su retki oni koji će vam reći da vole da jedu brokoli I ovo povrće zaobilaze na tanjiru. Možda je samo u pitanju dobar recept a mi verujemo da će sa ovim svi da ga vole. Malo neutralne pavlake I čedar sir učiniće da jelo postane kremasto I ukusno.

Za ovo jelo bez mesa biće vam potrebno:

  • Manja glavica brokolija, oko pola kilograma
  • 200 grama rendanog čedar sira
  • 5 jaja
  • 100 mililitara slatke pavlake ili mleka
  • So I začini po ukusu

Pixabay

Jedna manja glavica će biti dovoljna da spremite ukusan i zdrav ručak

 

Priprema:

Brokoli obarite sa malo soli. Dok se on kuva, umutite jaja sa neutralom pavlakom za kuvanje. U tu smesu dodajte polovinu od pripremljene količine sira. Dobro promešajte I u nauljenu tepsiju sipajte brokoli, a preko njega prelijte umućenu smesu. Odozgo ravnomerno rasporedite preostali narendani sir. Pecite na 200 stepeni, oko pola sata, dok ne porumeni.

Na Internetu možete da pronađete nekoliko varijanti recepata u kojem je glavni sastojak brokoli koji se zapeče u rerni I ni sa jednim ne možete da omanete.

Komentari (0)