Zaista su retki oni koji će vam reći da vole da jedu brokoli I ovo povrće zaobilaze na tanjiru. Možda je samo u pitanju dobar recept a mi verujemo da će sa ovim svi da ga vole. Malo neutralne pavlake I čedar sir učiniće da jelo postane kremasto I ukusno.
Za ovo jelo bez mesa biće vam potrebno:
- Manja glavica brokolija, oko pola kilograma
- 200 grama rendanog čedar sira
- 5 jaja
- 100 mililitara slatke pavlake ili mleka
- So I začini po ukusu
Priprema:
Brokoli obarite sa malo soli. Dok se on kuva, umutite jaja sa neutralom pavlakom za kuvanje. U tu smesu dodajte polovinu od pripremljene količine sira. Dobro promešajte I u nauljenu tepsiju sipajte brokoli, a preko njega prelijte umućenu smesu. Odozgo ravnomerno rasporedite preostali narendani sir. Pecite na 200 stepeni, oko pola sata, dok ne porumeni.
Na Internetu možete da pronađete nekoliko varijanti recepata u kojem je glavni sastojak brokoli koji se zapeče u rerni I ni sa jednim ne možete da omanete.
Komentari (0)