Pomfrit, pire krompir, krompir pečen u rerni, u ljusci…Mnogo je načina za spremanje krompira a jedan gotovo da smo zaboravili.
Restovan krompir ne zahteva puno sastojaka a pravi se brzo. Ovo jelo odlično ide uz sve vrste mesa, od ribe do šnicli.
Od sastojaka biće vam potrebno:
1 kilogram krompira
2 glavice luka
Crvena aleva paprika
So
Možda vas zanima…
Biber
Priprema:
Krompir sa sve ljuskom stavite da se kuva i kada omekša, ocedite ga od vode i ostavite malo da se ohladi. Skinite ljusku i krompir nasecite na kriške.
Potom u širu šerpu stavite sitno iseckan luk da se dinsta na ulju ili masti. Kada luk postane staklast, skinite sa ringle šerpu i dodajte alevu papriku i dobro promešajte.
Zatim dodajte krompir, stavite začine po ukusu i vratite na ringlu neprestano mešajuću nekoliko minuta dok se masa ne izjednači.
I to je sve!
Komentari (0)