Jednostavan recept

RESTOVAN KROMPIR, pomalo zaboravljeno jelo

Uz malo krompira, luka i začina, imaćete lep prilog uz meso

14.01.2022 08:00

RESTOVAN KROMPIR, pomalo zaboravljeno jelo
YouTube/printscreen

Pomfrit, pire krompir, krompir pečen u rerni, u ljusci…Mnogo je načina za spremanje krompira a jedan gotovo da smo zaboravili.

Restovan krompir ne zahteva puno sastojaka a pravi se brzo. Ovo jelo odlično ide uz sve vrste mesa, od ribe do šnicli.

Od sastojaka biće vam potrebno:

1 kilogram krompira

2 glavice luka

Crvena aleva paprika

So

Biber

Pixabay

Krompir treba prvo skuvati

 

Priprema:

Krompir sa sve ljuskom stavite da se kuva i kada omekša, ocedite ga od vode i ostavite malo da se ohladi. Skinite ljusku i krompir nasecite na kriške.

Potom u širu šerpu stavite sitno iseckan luk da se dinsta na ulju ili masti. Kada luk postane staklast, skinite sa ringle šerpu i dodajte alevu papriku i dobro promešajte.

Zatim dodajte krompir, stavite začine po ukusu i vratite na ringlu neprestano mešajuću nekoliko minuta dok se masa ne izjednači.

I to je sve!

 

Komentari (0)