Jela sa mesom

KROMPIR I MESU U RERNI SRBI OBOŽAVAJU: Svima je falilo OVO da to jelo bude potpuno SAVRŠENO!

Ovaj ručak spremali ste milion puta, a iako ga svi obožavaju, uvek ste mislili da mu nešto fali. Otkrivamo vam šta je falilo krompiru i mesu u rerni!

30.10.2021 11:09

KROMPIR I MESU U RERNI SRBI OBOŽAVAJU: Svima je falilo OVO da to jelo bude potpuno SAVRŠENO!
Pixabay.com

Krompir i svinjetina u rerni deo su naše svakodnevnice. Kad god ne znamo šta da jedemo okrenemo se ovom klasičnom jelu koje se brzo sprema, još ako uz to ima i svežeg kupusa... Čini se da nema osobe koja ne voli ovo jelo, a mi vam donosimo naprednu verziju koju nećete moći da prestanete da jedete, a razlog za to je posebno ukusan sos koji ćete pripremiti na najlakši mogući način.

SASTOJCI:
  • 800 g krompira 
  • 1 crni luk 
  • 50 ml ulja 
  • 600 g svinjskog mesa 
  • 200 g sira 
  • 150 g majoneza 
  • 50 g senfa 
  • PRIPREMA: 

    Krompir izrendajte i dobro ocedite. Sipajte u pleh i lepo rasporedite po dnu i začinite. Stavite krupnije seckani crni luk, a zatim prelijte uljem. Meso isecite na tanje šnicle i malo izlupajte. Stavite preko. Rendani sir, majonez i senf pomešajte pa dobijenu smešu prelijte preko. Pokrijte alu folijom i pecite na 180°C nekih 45 minuta. 

    Komentari. (0)