Nezaobilazna namirnica za Vaskrs su jaja. A kada prođu prazninci mnogi ne znaju na koji način mogu da ih iskoriste ako se ne pojedu među članovima porodice. Zato, evo jednog odličnog predloga!
Ako imate želju da spremite nešto novo za trpezu za praznike ili pak da iskoristite preostala jaja od Vaskrsa, evo jednog odličnog recepta.
U nastavku pogledajte recept za punjena jaja - oduševićete ukućane za praznike!
Sastojci:
- 6 tvrdo kuvanih jaja
- 2 kašike majoneza
- 1 kašika senfa (blagi ili ljuti, po želji)
- 1 kašika kisele pavlake (po želji)
- so i biber po ukusu
- prstohvat mlevene paprike (za dekoraciju)
- sveži vlasac ili peršun (za ukras)
Priprema:
Jaja skuvajte tako da žumance bude tvrdo, što je otprilike oko 10 minuta kuvanja. Pustite ih da se ohlade u hladnoj vodi i pažljivo ih ogulite od ljuske. Svako jaje isecite po dužini i pažljivo izvadite žumanca.
Žumanca prebacite u činiju i izgnječite pažljivo viljuškom, a onda dodajte sastojke koji su navedeni. Sipajte majonez, senf, (po želji i kiselu pavlaku), pa začinite soli i biberom. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete glatku smesu. Onda je prebacite u kesicu za ukrašavanje da biste lakše napunili jaja ili ih punite kašikom samo nemojte koristiti veliku kašiku već neku manju.
Na vrh punjenih jaja pospite malo mlevene crvene paprike ili ukrasite vlašcem ili peršunom.
Prijatno!
Komentari (0)