Šta ima bolje od domaće vruće proje? A tek kad joj dodate blitvu ili spanać, uživanje je maksimalno. Priprema je prilično jednostavna, a ukus sjajan. Uz jogurt ili kiselo mleko dobijate savršeni doručak ili večeru.
Dobra strana ovog recepta je što umesto blitve, možete da koristite spanać, u zavisnosti od toga šta više volite.
Sastojci:
(za 8 osoba)
- 4 jaja
- 100 g krem sira
- 150 ml ulja
- 150 ml mleka
- 150 ml mineralne vode
- 1 čaša (200ml) kukuruznog brašna
- 1 čaša belog brašna
- 1 čaša kukuruznog griza (palente)
- 1 prašak za pecivo
- so
Nadev:
- 300-400 g blanširane blitve
- 150 g rendanog sira
Priprema:
Najpre pripremite sve sastojke: jaja, krem sir, rendanu gaudu, belo brašno, kukuruzno brašno, kukuruzni griz, prašak za pecivo, ulje, mleko, mineralnu vodu i blanširanu blitvu.
Mikserom umutiti jaja sa krem sirom, dodati ulje, mleko i mineralnu vodu i na kraju suve sastojke i so. Sve pomešati. Pola smese istresti u papirom obloženu tepsiju dimenzija 20x30 cm.
Peći na temperaturi od 180 stepeni 10-15 minuta da se stvori korica. Na polupečenu proju rasporediti blanširanu blitvu.
Shutterstock
Na blitvu staviti rendani sir. Preko sira preliti ostatak smese, poravnati i peći na istoj temperaturi još oko 30 minuta.
Malo ohlađenu proju izrezati i poslužiti. Uz nju će vam prijati čaša mleka ili jogurta.
Lagani ručak bez mesa ili večera. Proja je podjednako ukusna i topla i hladna. Pa možete da je ponesete na posao ili na izlet. Umesto krem sira možete koristiti i sveži sir.
Uživajte!
Komentari (0)