Ukoliko se postite veliki Uskršnji post ili ste ljubitelj veganske kuhinje, ovaj recept za posnu picu idealan je izbor za vas. Lako se priprema, a istovremeno bogata hranljivim sastojcima, ova pica je savršena opcija za bilo koji obrok u toku dana. Pored toga, fleksibilnost sastojaka omogućava vam da je prilagodite svom ukusu. Vrlo je jednostavna za pripremu, a trebaće vam najviše 20 minuta zajedno sa pečenjem u rerni. Ukusna je i zdravija od klasične, a uz to čuva stas od viška kilograma.
Srećna Republika vam donosi recept za posnu picu koju ćete rado praviti i kad prođe Uskršnji post.
Sastojci:
Za podlogu:
- 250 g brašna
- 150 ml tople vode
- kašičica soli
- polovina kašičice šećera
- kašičica praška za pecivo
- kašike maslinovog ulja
Za nadev:
- trećina tikvice
- paprika
- polovina glavice crnog luka
- paradajz-pire
- 3-4 kašike konzerviranog pasulja
- Masline
- Biljni kačkavalj
- Suvi biljni začin
- Origano
Priprema:
Priprema podloge:
U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer. Dodajte maslinovo ulje i postepeno sipajte toplu vodu, mešajući dok ne dobijete glatko testo. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i mesite nekoliko minuta dok ne postane elastično. Ostavite da odstoji 10-15 minuta, a zatim ga razvucite u željeni oblik.
Priprema pice:
Podlogu premažite paradajz-pireom. Tikvicu i papriku isecite na tanke kolutove, blago ih začinite suvim biljnim začinom i promešajte, a zatim ravnomerno rasporedite po testu. Dodajte sitno iseckan luk, pasulj i masline. Sve pospite narendanim biljnim kačkavaljem i origanom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok pica ne dobije zlatno-smeđu boju. Uživajte!
Komentari (0)