Jela bez mesa

RECEPT ZA POSNU PICU KOJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ: Ukusnija i zdravija od klasične, a čuva stas od viška kilograma!

Vrlo je jednostavna za pripremu, a trebaće vam najviše 20 minuta zajedno sa pečenjem u rerni.

18.03.2025 08:01

RECEPT ZA POSNU PICU KOJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ: Ukusnija i zdravija od klasične, a čuva stas od viška kilograma!
Nataliya Arzamasova/Shutterstock

Ukoliko se postite veliki Uskršnji post ili ste ljubitelj veganske kuhinje, ovaj recept za posnu picu idealan je izbor za vas. Lako se priprema, a istovremeno bogata hranljivim sastojcima, ova pica je savršena opcija za bilo koji obrok u toku dana. Pored toga, fleksibilnost sastojaka omogućava vam da je prilagodite svom ukusu. Vrlo je jednostavna za pripremu, a trebaće vam najviše 20 minuta zajedno sa pečenjem u rerni. Ukusna je i zdravija od klasične, a uz to čuva stas od viška kilograma.

Srećna Republika vam donosi recept za posnu picu koju ćete rado praviti i kad prođe Uskršnji post. 

Sastojci:

Za podlogu:

  • 250 g brašna 
  • 150 ml tople vode
  •  kašičica soli
  • polovina kašičice šećera
  •  kašičica praška za pecivo
  •  kašike maslinovog ulja

Za nadev:

  • trećina tikvice
  • paprika
  • polovina glavice crnog luka
  • paradajz-pire
  • 3-4 kašike konzerviranog pasulja
  • Masline
  • Biljni kačkavalj
  • Suvi biljni začin
  • Origano

Priprema:

Priprema podloge:

U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer. Dodajte maslinovo ulje i postepeno sipajte toplu vodu, mešajući dok ne dobijete glatko testo. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i mesite nekoliko minuta dok ne postane elastično. Ostavite da odstoji 10-15 minuta, a zatim ga razvucite u željeni oblik.

Priprema pice:

Podlogu premažite paradajz-pireom. Tikvicu i papriku isecite na tanke kolutove, blago ih začinite suvim biljnim začinom i promešajte, a zatim ravnomerno rasporedite po testu. Dodajte sitno iseckan luk, pasulj i masline. Sve pospite narendanim biljnim kačkavaljem i origanom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok pica ne dobije zlatno-smeđu boju. Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)