Jela bez mesa

ROLAT SA PEČURKAMA ZA NOVOGODIŠNJU TRPEZU: Elegantno predjelo koje će oduševiti vaše goste

Priprema se veoma brzo i jednostavno, a svi će vam tražiti recept.

31.12.2024 08:01

ROLAT SA PEČURKAMA ZA NOVOGODIŠNJU TRPEZU: Elegantno predjelo koje će oduševiti vaše goste
Schutterstock

Nova godina je pred vratima, a Novu 2025. mnogi će dočekati uz prazničnu trpezu sa prijateljima i porodicom u svom domu. Priprema novogodišnje trpeze može biti izazovna za domaćice, posebno što će većina njih danas raditi, potom treba da spreme neki specijalitet, a zatim i da se srede i uživaju za doček. U ovakvim sitaucijama nikome nije do cupkanja pored šporeta. Zato su na ceni recepti za ukusna jela koja se brzo i jednostavno pripremaju, ne oduzimaju previše vremena i nećete biti iscrpljeni nakon toga.

Rolat sa pečurkama je predjelo koje je kao stvoreno za novogodišnju trpezu. Svi ga vole i sa njim nema greške, a uz to vrlo lepo izgleda na ukrašenoj novogodišnjoj trpezi. Srećna republika vam poklanja recept za rolat za pečurkama, elegantno jelo koje će oduševiti vaše goste i koji će vam sigurno tražiti recept za ovaj rolat.

Sastojci:

  • 250 ml vode
  • 4 komada jaja 
  • 150 g brašna
  • 100 g margarina

Nadev:

  • 1 crni luk 
  • 500 g šampinjona
  • 3 kašike pavlake 
  • 3 komada jaja 
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Stavite vodu s margarinom da provri, dodajte brašno i dobro promešajte. Ostavite da se skroz ohladi, pa tek onda dodajte jedno po jedno žumance uz stalno mešanje mikserom, a potom i umućena belanca. Testo mora da bude glatko i bez grudvica. Istanjite testo u podmazanoj tepsiji i pecite ga do pola, recimo 15 minuta, na 250 stepeni. Nakon pečenja ga stavite na mastan papir.

Nadev:

Očistite i sitno isecite crni luk, a jaja tvrdo skuvajte. Na ulju dinstajte luk, dodajte očišćenje i iseckane šampinjone, pa dinstajte dok voda koju puštaju pečurke u potpunosti ne uvri. Posolite i pobiberite po ukusu, pa ostavite da se ohladi. U hladan nadev dodajete pavlaku i narendana kuvana jaja. Dobro izmešajte i premažite debljim slojem rolat, a potom testo urolajte. Rolat vratite u tepsiju, premažite žumancetom, pospite sa malo susama i vratite da se dopeče u rernu još jedno 10 minuta tek toliko da se uhvati fina korica. Ostavite da se ohladi, a potom isecite i poslužite. 

Uživajte!

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)