Krompir salata je jedno od jela koje se gotovo uvek priprema kao prilog uz ribu. Većina domaćica skuva krompir, doda se luk, začini i to je to. A, šta kad bismo vam rekli da krompir nakon što se skuva treba i da se ispeče? Da, dobro ste pročitali.
Recept za ovu krompir salatu je postao hit na društvenim mrežama, a ovakvu nikad niste videli ni probali. Može da bude kao prilog, salata ili poseban obrok. Kao stvorena je za sve ljubitelje krompira. Za razliku od uobičajene salate od ovog povrća ova je hrskava, jer pečeni korompir ima hrskavu koricu, a bogatstvo ukusa će oduševiti i one najizbirljivije.
Srećna Republika vam poklanja recept za potpuno drugačiju krompir salatu od one na koju ste navikli. Ko je jednom spremi na ovaj način uvek će je praviti ovako.
Sastojci:
- 500 -700 g sitnog krompira
- malo maslinovog uja
- so, biber, paprika
- pola svežeg krastavca
- pola sveže, crvene paprike
- 1 crveni luk
- malo peršuna
Preliv:
- 4 do 5 kašike grkog jogurta
- 2 kašike majoneza
- 1 kasika senfa
- sok od pola limuna
- so
- biber
- malo mirođije
Priprema:
Dobro operite krompir, pa ga skuvajte u ljuci. Kad je skuvan oljuštite ljusku, a krompire zgnječite na dasci za sečenje. Prebacite krompir u tepisiju koju ste obložili pak paprom. Prelite sa malo maslinovog ulja i začine, pa pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 180 stpeni dok ne bude potpuno pečen i hrskav. Za to vreme pomešajte sve sastojke za preliv i dodajte papriku i krastavac isečen na sitnije kockice, a potom i pečen krompir, sve dobro promešajte i uživajte u ovoj neobičnoj, hrskavoj krompir salati.
Komentari (0)