Ukoliko volite da eksperimentišete u kuhinji, onda je bakin recept za punjeno fino penasto pecivo sa jogurtom pravi izbor za vas. Ovo jelo ne samo da je ukusno, već je i pravo uživanje za čula mirisa i ukusa. Sastojci su jednostavni, a priprema je brza i laka. Sočni, hrskavi i mirisni pužići sa sirom su savršen izbor za doručak ili večeru.
Jednostavni sastojci poput sira, jogurta i jaja čine ove puževe neodoljivim. Recept je jednostavan za pripremu, a rezultat je jelo koje će oduševiti čitavu porodicu.
Sastojci:
- 20 g kvasca
- 1 jaje
- rastopljen maslac
- 300 ml mleka
- 550 g brašna
- 100 g kisele pavlake
- 100 g sira
- 100 ml jogurta
Priprema:
U šerpu izmrvite kvasac i dodajte malo mleka i kašičicu šećera, dve kašike brašna a onda ostavite da se aktivira. Potom, u kvasac koji se aktivirao, nakon jedno 5-10 minuta, dodajte jedno celo jaje i dve kašike rastopljenog maslaca. Potom sipajte ostatak mleka i promešajte, pa dodajte 550 g brašna. Posolite i mešajte varjačom, a onda dodajte šolju jogurta. Zamesite prvo varjačom, a onda prebacite na radnu površinu i nastavite da mesite rukama. Testo formirajte u loptu i prekrijte kesom, pa krpom i ostavite da naraste pola sata na sobnoj temperaturi.
Nakon pola sata ponovo premesite testo. U činiji sjedinite kiselu pavlaku, sir i dve kašike otopljenog maslaca. Testo rasklagijajte na pravougaonik. Smesu stavite na sredinu testa i zarolajte, a onda nožem isecite kolutove.
Stavite u nauljen pleh i pecite dok ne dobije zlatnu boju.
Uživajte!
Komentari (0)