Jela bez mesa

ODLIČNA NAKON PRAZNIČNOG PREJEDANJA: Brza i ukusna paradajz čorba je pravi izbor za vaš stomak!

Kako smo ukusno jeli tokom praznika, preporučuje se malo lakša hrana.

06.05.2024 08:00

ODLIČNA NAKON PRAZNIČNOG PREJEDANJA: Brza i ukusna paradajz čorba je pravi izbor za vaš stomak!
Shutterstock

Uskrs je iza nas a samim tim i dosta kalorija. Većina će priznati da su dosta toga pojeli što slanog što slatkog i da su možda nabacili i koje kilo za par dana. Tu su bili i prvomajski praznici zbog čega su mnogi sebi dali "oduška" u jelu ali će verovatno sa prvim danom nakon praznika malo usporiti. Ako ste željni jednog zdravog i laganog obroka nakon  "kaloričnih" dana paradajz čorba je odlično rešenje.

Ne moramo posebno da naglašavamo koje benefite ima paradajz za naš organizam a dobar je svakako ako želite i da smršate jer u sebi sadrži likopen koji umanjuje masti u našem telu. Ovaj sastojak je dobar jer daje lažni efekat sitosti a osim toga paradajz je poznat po tome što smanjuje šansu da imamo problem sa kardiovaskularnim bolestima.

Zdrava čorba od ovog još zdravijeg povrća pravi se vrlo jednostavno i lako:

Sastojci:

  • 500 ml kuvanog paradajza
  • 3 češnja belog luka
  • 500 ml vode
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike ulja
  • kašičica šećera
  • komad paprike
  • malo peršuna
  • kašičica suvog začina 
  • testenina

Priprema:

U jednu šerpu, na zagrejanom ulju propržiti  oko minut sitno iseckan beli luk a onda dodati brašno i dobro promešati dok ne porumeni. Šerpu skloniti sa vatre i postepeno dodavati kuvani paradajz dok neprestano mešate, da se ne stvaraju grudvice, a onda i sitno seckanu papriku. Nakon toga dodati vodu i vratiti nazad da se kuva na srednjoj vatri. Dodati odmah testeninu po izboru (rezance, zvezdice, proso, taranu), a vrlo brzo i šećer, začin i na kraju pobiberiti. 

BONUS VIDEO:
 

 

 

Komentari (0)