Uskrs je iza nas a samim tim i dosta kalorija. Većina će priznati da su dosta toga pojeli što slanog što slatkog i da su možda nabacili i koje kilo za par dana. Tu su bili i prvomajski praznici zbog čega su mnogi sebi dali "oduška" u jelu ali će verovatno sa prvim danom nakon praznika malo usporiti. Ako ste željni jednog zdravog i laganog obroka nakon "kaloričnih" dana paradajz čorba je odlično rešenje.
Ne moramo posebno da naglašavamo koje benefite ima paradajz za naš organizam a dobar je svakako ako želite i da smršate jer u sebi sadrži likopen koji umanjuje masti u našem telu. Ovaj sastojak je dobar jer daje lažni efekat sitosti a osim toga paradajz je poznat po tome što smanjuje šansu da imamo problem sa kardiovaskularnim bolestima.
Zdrava čorba od ovog još zdravijeg povrća pravi se vrlo jednostavno i lako:
Sastojci:
- 500 ml kuvanog paradajza
- 3 češnja belog luka
- 500 ml vode
- 2 kašike brašna
- 3 kašike ulja
- kašičica šećera
- komad paprike
- malo peršuna
- kašičica suvog začina
- testenina
Priprema:
U jednu šerpu, na zagrejanom ulju propržiti oko minut sitno iseckan beli luk a onda dodati brašno i dobro promešati dok ne porumeni. Šerpu skloniti sa vatre i postepeno dodavati kuvani paradajz dok neprestano mešate, da se ne stvaraju grudvice, a onda i sitno seckanu papriku. Nakon toga dodati vodu i vratiti nazad da se kuva na srednjoj vatri. Dodati odmah testeninu po izboru (rezance, zvezdice, proso, taranu), a vrlo brzo i šećer, začin i na kraju pobiberiti.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)